Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Težak dan iza njih

Zapovjednik JVP-a Rijeka za Dnevnik Nove TV: "150 intervencija samo na riječkom području"

Goleme količine vode u kratko vrijeme ostavile su za sobom strašne posljedice. Iako se tijekom dana voda povukla, za Riječane nije bilo predaha.

I u četvrtak cijeli dan Rijekom odzvanjaju vatrogasne sirene. Posljedice urbane poplave u tom gradu od srijede navečer prati reporterka Dnevnika Nove TV Katarina Jusić.

"Vatrogasci su odradili sve svoje intervencije. U tijeku je smjena, pripremaju se i za ovu noć. U srijedu je vatrogasno dvorište bilo pravo jezero, visina vode bila je tridesetak centimetara", izvijestila je reporterka Jusić iz dvorišta JVP Rijeka gdje je razgovarala sa zapovjednikom smjene Dinom Škamom.

Pročitajte i ovo Posljedice nevremena u Rijeci još se ne znaju razmjeri štete Strašni prizori u Rijeci nakon nezapamćenog nevremena: "Kiša je uništila strop Rektorata"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna vremenski ekstremi Poplave, bujice, tuče, suše… Naviknite se! Klimatske promjene su sadašnjost, stručnjak otkriva koja će najčešće harati Hrvatskom

Škamo je kazao kako je od srijede otkako je počela nevera pa sve do danas bilo oko 150 intervencija na riječkom području. "Dobar dio njih otpada na ispumpanjavanja raznih prostora. Otprilike 40 ih otpada na spašavanje ugroženih osoba iz vozila i stanova. Jedan mali postotak otpada na intervencije raščišćavanja i tome slično. Vjerujem da će se taj broj povećati za nekih 10-20 posto s obzirom da su ekipe još uvijek na terenu. Znaju sa jedne intervencije biti upućeni na drugu. Ako tome prirodamo i općine koje nas okružuju, dodajmo pedesetak intervencija. Negdje oko 200 intervencija do sada", pojasnio je za Dnevnik Nove TV Dino Škamo.

Istaknuo je Škamo kako ne postoji priručnik za situacije kada se tijekom poplava ljudi nađu u automobilima. "Preporučio bih ljudima da, koliko god mogu, u takvim situacijama ostanu pribrani. Danas je doba mobitela, vjerujem da ga svatko ima. Nazvati interventne dežurne službe, sačekati i na kraju krajeva subjektivno procijeniti ako ih ta pozicija gdje se nalaze ugrožava. U svakom slučaju, naprije obavijestiti interventne službe. Mi ćemo doći do njih, spasit ćemo ih i bit će sve u redu", rekao je Škamo.

Dodao je Škamo kako imaju svega kada je u pitanju oprema i ljudstvo. "Naš poziv je takav da se pripremate za ovakve stvari. Očekujete ih i kada se dogode odrađujete ih tako da se ne bojimo toga", zaključio je Škamo.

 

Od nedjelje, 2. listopada Dnevnik Nove TV možete pratiti od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene