Karanac, maleno mjesto u Baranji jedno je od šest najboljih odredišta ruralnog turizma u Hrvatskoj. Osim po slozi, mještani su diljem zemlje, a i šire poznati po izvrsnosti u pripremanju hrane i pića. No ono što ih čini drugačijima od drugih jest - Čvarakfest.


Svi putevi vodili su u subotu u Karanac na Čvarakfest. A kakav je recept za najbolji čvarak? 'Da svinjče bude preko godinu dana, da bude masno, da bude jaka vatra i da se stalno miješa, da ne zagori', kaže Mladen Đurmanović iz Jagodnjaka.

Vezani članci Svinjokolja: Ilustracija - 3 Jedan kilogram tradicionalne baranjske i slavonske delicije mogao bi većini isprazniti džepove: "Trebao bi biti i više" Slika nije dostupna Slavonska dvorišta puna: Za ovaj običaj nema straha!

No, svatko ipak ima svoj ukus za čvarke. Netko voli krupnije i masnije, netko pak hrskavije, kako kažu, gužvaste.

Pripremate se za kolinje? Ovo su upute kojih se morate držati

Za kilogram delicije u današnje se vrijeme izdvaja između 100 i 150 kuna.

A što se događalo na Čvarakfestu u Karancu pogledajte u priloženom videu. Upozoravamo - nije za vegetarijance.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju