Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sava ispod najviše razine

Obrana od poplave: Svi vodostaji u padu, vojska i dalje u pripravnosti, a zatraženo je i proglašenje elementarne nepogode

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vodostaji rijeka na sisačkom području i dalje su u opadanju. Na području Jasenovca još uvijek je izvanredno stanje, a najteže je u mjestima Mlaka, Košutarica i Uštica gdje su nasipi natopljeni vodom pa se nadograđuju. U općini Lekenik, Kupa se povlači prema koritu pa mještani zbrajaju štetu. Načelnik općine od župana je zatražio da proglasi elementarnu nepogodu.

Na poplavljenom području u Jasenovcu u petak je od jutarnjih sati angažirano 109 vojnika s 10 motornih čamaca, dok u Lekeniku u obrani od poplave sudjeluje jedan vojnik te cisterna za opskrbu pitkom vodom.

Pročitajte i ovo Sandra Benčić da ne bi postale dio sistema Benčić: "Jasenovac nije slučajnost. Pozivam građane da kažu ne politikama mržnje" Andrej Plenković u Jasenovcu Komemoracija u Jasenovcu Plenković potvrdio da HDZ pregovara s Domovinskim pokretom i manjincima

Ministarstvo obrane priopćilo je kako je noćas u obrani od poplava bilo angažirano 30 pripadnika Oružanih snaga s motornim vozilima i strojevima na tri lokacije u Sisačko-moslavačkoj županiji - u mjestima Jasenovac, Mlaka i Uštica.

Iako su vodostaji svih rijeka na sisačkom području u osjetnom padu, a Sava u Jasenovcu se nakon dužeg razdoblja spustila ispod povijesno najviše razine te trenutni vodostaj iznosi 905 centimetara, vojska je i dalje u pripravnosti za slučaj da dođe do procjeđivanja nasipa.

Pritisak vode na nasipima najizraženiji je u Košutarici i Uštici, kažu u MORH-u te podsjećaju kako je vojska na aktivnostima u pomoći u obrani od poplava angažirana sukladno odluci potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića, kao i temeljem zahtjeva Državne uprave za zaštitu i spašavanje. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene