Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Legalno izgrađene

Nakon 14 poplava u Žažini: ''U Hrvatskoj je sve moguće, pa i da uništenu kuću obnovite s 4000 kuna''

Domagoj Mikić i Marijan Hrvoj (Foto: Dnevnik.hr)
Domagoj Mikić i Marijan Hrvoj (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Domagoj Mikić i Marijan Hrvoj (Foto: Dnevnik.hr) Domagoj Mikić i Marijan Hrvoj (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Marijan Hrvoj, Žažina (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Dok se Kupa povlači s područja Žažine, mnogi se pitaju zašto su sve ove kuće izgrađene na nebranjenim područjima?

Kako je u Hrvatskoj sve moguće, moguće je i da dobijete legalno građevinsku i uporabnu dozvolu, unatoč činjenici što biste gradili kuću u nebranjenom području.

Pročitajte i ovo Poplava u Zagrebu Rak-rana Zagreb ulaže gotovo 22 milijuna eura u sustav sprječavanja urbanih poplava Slika nije dostupna Vodeni val prolazi Hrvatskom Vodostaji rijeka i dalje rastu, ljudi rade i po 30 sati bez spavanja! Pogledajte gdje su kritične točke

"Uvjete koje su mi postavili ispunio sam, platio svoja davanja i dobio dozvolu bez ikakvih problema. Ne samo ja, nego su i drugi u naselju dobili građevinsku dozvolu i poslije toga je sve krenulo nizbrdo", priča nam gospodin Marijan Hrvoj.

Domagoj Mikić i Marijan Hrvoj (Foto: Dnevnik.hr) Marijan Hrvoj, Žažina (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Nevjerojatan je podatak da je Žažina od 2014. godine imala čak 14 slučajeva poplava, a i ovaj put je obitelji Hrvoj stradala sva bijela tehnika. Gospodin Hrvoj u međuvremenu je odlučio osigurati svoju kuću, no s naknadom koju je dobio kod zadnje poplave, nije niti tada mogao pokriti nastalu štetu.

"Na policu koju imam dobio sam kod zadnje poplave, ne bih htio imenovati osiguravajuće društvo koje sam u međuvremenu promijenio, 4000 kuna. I to je sve", kaže gospodin Hrvoj.

U Hrvatskoj je tako, eto, sve moguće, pa i to da kuću koju vam je uništila poplava obnovite sa 4000 kuna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene