Dok se Kupa povlači s područja Žažine, mnogi se pitaju zašto su sve ove kuće izgrađene na nebranjenim područjima?

Galerija Domagoj Mikić i Marijan Hrvoj (Foto: Dnevnik.hr) +0 Marijan Hrvoj, Žažina (Foto: Dnevnik.hr)

Kako je u Hrvatskoj sve moguće, moguće je i da dobijete legalno građevinsku i uporabnu dozvolu, unatoč činjenici što biste gradili kuću u nebranjenom području.

Vezani članci Grenland (Foto: AFP) - 4 Otapanje ledenjaka na Grenlandu izazvat će nove velike poplave u svijetu Poplave u Kaliforniji - 2 VIDEO Snažna oluja pogodila dijelove Kalifornije: Potrgani dalekovodi, ceste zatrpane kamenjem i blatom, evakuirane tisuće ljudi

"Uvjete koje su mi postavili ispunio sam, platio svoja davanja i dobio dozvolu bez ikakvih problema. Ne samo ja, nego su i drugi u naselju dobili građevinsku dozvolu i poslije toga je sve krenulo nizbrdo", priča nam gospodin Marijan Hrvoj.

Domagoj Mikić i Marijan Hrvoj (Foto: Dnevnik.hr) Marijan Hrvoj, Žažina (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Nevjerojatan je podatak da je Žažina od 2014. godine imala čak 14 slučajeva poplava, a i ovaj put je obitelji Hrvoj stradala sva bijela tehnika. Gospodin Hrvoj u međuvremenu je odlučio osigurati svoju kuću, no s naknadom koju je dobio kod zadnje poplave, nije niti tada mogao pokriti nastalu štetu.

"Na policu koju imam dobio sam kod zadnje poplave, ne bih htio imenovati osiguravajuće društvo koje sam u međuvremenu promijenio, 4000 kuna. I to je sve", kaže gospodin Hrvoj.

U Hrvatskoj je tako, eto, sve moguće, pa i to da kuću koju vam je uništila poplava obnovite sa 4000 kuna.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju