Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prilika za život oboljelima

Akcija upisa u Hrvatski registar u Tuhlju: Veliko srce 586 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica u Tuhlju se u četvrtak upisalo 586 novih potencijalnih darivatelja.

Na akciji Zaklade Ana Rukavina u Osnovnoj školi Lijepa naša u Tuhlju u četvrtak se u Hrvatski registrar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica pridružilo 586 novih potencijalnih darivatelja.

Pročitajte i ovo Koncert nada u svjetliju budućnost Hrvatska se ponovno ujedinila na koncertu "Želim život": "Ona je ušla u povijest i ne samo sa zdravstvenog apekta nego i sa humanitarnog aspekta" Humanitarni koncert Zaklade Ana Rukavina - 6 060 9000 Glazbeni spektakl ''Želim život" održan na zagrebačkom Trgu: Prikupljeno više od 170.000 eura

Akciju upisa Zaklada Ana Rukavina održala je u suradnji s Osnovnom školom Lijepa naša, Općinom Tuhelj i Društvom naša djeca Tuhelj, a potaknuta potrebom za pronalaskom podudarnog darivatelja koštane srži osmogodišnjoj Luciji iz Tuhlja, kao i za sve ostale oboljele osobe u Hrvatskoj i svijetu.

''Svaka akcija koju Zaklada organizira diljem Hrvatske nosi poruku – lijek je u nama. Time Zaklada želi još jednom podsjetiti građane da u sebi nosimo lijek kojim možemo spašavati živote oboljelih od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži. Što je veći broj upisanih u Hrvatski registar, veća je i mogućnost da se spasi život oboljelima, a prvi korak je upis u Hrvatski registar'', kažu iz Zaklade Ana Rukavina.

U 13 uspješnih godina rada Zaklada je, uz pomoć građana, povećala broj potencijalnih darivatelja sa 150 na 64.904 potencijalnih darivatelja.

Iz Hrvatskog registra dosad je izdano ukupno 120 transplantanta za pacijente u Hrvatskoj, ali i inozemstvu, čime se pružila prilika za život 120 teško oboljelih osoba.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene