Iz studentskog doma "Cvjetno naselje" u "Hostel Arena" u subotu je preselio 61 sugrađanin čiji su domovi stradali u potresu, a smješteni su u 30 soba, priopćeno je iz Ureda zagrebačkog gradonačelnika.

Galerija


Zagrepčani čiji su domovi uništeni u potresu danas su preselili iz studentskog doma u Hostel Arena. Smještaj je osiguran za 241 osobu, a do sad je preseljena 61 osoba.

Vezani članci Matea Čorić razgovara s Davorom Fabijanićem - 2 Ovako izgleda samo trećina dokumenata za prijavu pomoći nakon potresa u Zagrebu: "Morali smo angažirati i odvjetnika..." Jasnica Petrović Apsurdi pri pokušaju obnove Zagreba: "Naša zgrada na broju 15 ne postoji"

"Ovo je otužno, malo, defintivno premali prostor za nekog tko je izgubio dom i morao iseliti sve stvari iz svog doma i sad tu smjestiti, ja ne znam gdje“, kaže Martina.

Novim stanovnicima hostela na raspolaganju je prostor za druženje, rekreaciju ali i restoran u kojem su osigurana tri besplatna obroka na dan. Smještaj je osiguran za 241 osobu. "Danas su u hostel useljavale uglavnom višečlane obitelji koje posjeduju vlastite automobile za koje je ispred hostela osiguran besplatan parking. U ponedjeljak i utorak će u 9:00, 12:00 i 15:00 sati, te u slučaju potrebe i kasnije popodne autobusi ZET-a prevoziti sugrađane iz studentskog doma u Hostel Arena", priopćili su iz Grada Zagreba.

"Koliko vidim sobe su manje dosta, malo tamno, nadam se da će rasvjeta nekako profunkcionirati bolje s obzirom na to da imam učenika", kaže Silvija.

Građani su preseljeni nakon što je Vlada jučer poslala nalog za mobilizaciju Hostela Arena za smještaj sugrađana stradalih u potresu, koji su do sada boravili u studentskom domu Cvjetno naselje.

"Ono što znamo jest da je privremeno, ali ćemo se mi svaki dan truditi da unaprijedimo kvalitetu njihovog stanovanja svjesni da ovo nije njihov dom ni kuća", kaže Olivera Majić, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba.

U hostelu se nalazi ured Crvenog križa Grada Zagreba, a od ponedjeljka ujutro će u hostelu djelovati i gradski ured u kojem će sugrađanima na raspolaganju biti predstavnici ureda za gospodarstvo, obrazovanje, socijalu, UHS, imovinu i GSKG. Ispred hostela po potrebi će biti smješten pokretni ured Holdinga. Osiguran je i organiziran prijevoz za školarce.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr