Obavijesti Video Pretražite Navigacija
REZOVI I ŠTEDNJE

U Holdingu se spremaju otkazi, a građanima - poskupljenja: "Nova garnitura, nova pravila"

Aktualno Galerija Holding - 1 Holding - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Holding - 2 Galerija 1/2 >>
U Zagrebačkom holdingu najavljeni su otkazi. Sindikati su naravno, protiv. No zagovaraju poskupljenje, primjerice parkirne karte.

12 kuna za sat parkiranja u centru grada uskoro bi moglo biti premalo, smatra sindikat Zagreparkinga. ''Činjenica je da mora doći do poskupljenja jer se moraju neki stvari riješiti. Svakako noćna tarifa ne može bit jednu kunu po satu'', smatra Darko Kleinberger, Nezavisni sindikat radnika Zagrebparkinga.

Iz Sindikata smatraju cjenik bi trebalo izgledati ovako: u nekim gradskim garažama sat parkiranja stoji sedam kuna. Da bi bilo isplativo, smatra sindikat, trebalo bi porasti na deset kuna. Dnevna je 55, a održivo bi bilo, smatra Sindikat 100. Kao i noćna mjesečna, koja bi prema tom izračunu trebala stajati 300 kuna. Direktorica Zagrebparkinga rekla nam je da se analize tek rade.

''Božićnice, nagrade... oni žele da se mi odreknemo. Ne mogu sada o iznosima razgovarati, ali prijedlog je loš'', misli Kleinberger. Loše bi im moglo sjesti i ono što su nam potvrdili iz Grada. Dogodine se u Holdingu sprema 750 otkaza! Građani za moguća nova poskupljenja nisu spremni.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević 8,2 milijardi kuna duga Tomašević: ''Ne isključujemo moguća poskupljenja, sve je na stolu. Nije tajna da u Holdingu imamo ljude koji ništa ne rade''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna BAŠ KAO I BANDIĆ Tomašević izabrao Petra Pripuza za posao vrijedan 36 milijuna kuna

''Nova garnitura, nova pravila'', rekao je Damir. ''Ako nema, onda se pomiri da to ne može pa idi pješke na dvije noge kao ja penzionerka od 70 godina'', savjetuje Mirjana. Cijena od četiri kune također nije održiva, ali ne samo zbog gradske blagajne nego i rasta cijena energenata, izvijestila je reporterka Matea Ćorić u Dnevniku Nove TV.

Rast cijena energenata mogao bi utjecati i na rast računa građana. Tomašević koji posljednjih dana reže gdje stigne, ipak se pohvalio da će novca za besplatne udžbenike biti. 

Više o poskupljenjima pogledajte u priloženom videu.


Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene