Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BAŠ KAO I BANDIĆ

Tomašević izabrao Petra Pripuza za posao vrijedan 36 milijuna kuna

Zagrebački holding odabrao je tvrtku Petra Pripuza za posao zbrinjavanja biootpada. Posao je težak 36 milijuna kuna. Iz C.I.O.S. Grupe nisu htjeli komentirati odluku te su samo dodali da još postoji rok za žalbu.

Tvrtka CE-ZA-R, dio C.I.O.S grupe, vlasnika Petra Pripuza, dobila je na natječaju posao zbrinjavanja biootpada. Radi se o poslu u vrijednosti od 36 milijuna kuna. Natječaj je raspisan u kolovozu, a danas je objavljeno na Oglasniku javne nabave. 

Ugovor će trajati godinu dana i okvirna količina zbrinutog otpada trebala bi biti oko 22.500 tona.

Prema objavljenom, može se vidjeti da je Grad birao između dvije zajednice ponuditelja. Prva, tvrtke Ce-za-r i Eko-Flor Plus, obje povezane s obitelji Pripuz, te Reoma Grupa, koji su tražili 33.637.500 kuna bez PDV-a za zbrinjavanje biootpada u Zagrebu, a druga ponuda tvrtki Saubermacher Slovenije, Saubermacher EPK i Bio-Direkt u zajednici ponuditelja od 36.315.000 kuna bez PDV-a.

Odabrana je ona povoljnija ponuda tvrtki u vlasništvu Pripuza, koja je, dakle, 2,8 milijuna kuna povoljnija od procijenjene vrijednosti natječaja i čak 2,6 milijuna kuna od austrijskih konkurenata.

Osim toga, austrijski Saubermacher, kako piše u Odluci o odabiru, "nije dokazao sposobnost za obavljanje profesionalne djelatnosti".

Inače, Saubermacher Slovenije i Saubermacher EPK podružnice su velike austrijske tvrtke Saubermacher-Dienstleistungs. Iza Grada su napomenuli da ne mogu detaljno komentirati Odluku o odabiru jer predstoji rok od deset dana za žalbe, ali su i odgovorili da nemaju potrebne kapacitete za samostalno zbrinjavanje biootpada.

"Grad će i dalje nastaviti zbrinjavati sve ostale vrste otpada za koje ima kapacitete, kao glomazni otpad, a biootpad je dodijeljen tvrtki s najpovoljnijom ponudom jer Grad, do izgradnje kompostane, nema adekvatno rješenje za tolike količine", priopćili su. 

Zadnjih nekoliko mjeseci stvorila se prava sapunica oko zbrinjavanja biootpada. Prvo je Petar Pripuz, vlasnik C.I.O.S. grupe, odbio raditi posao sa zagrebačkim biootpadom, najvjerojatnije kako bi Tomaševiću pokazao mišiće. 

Posao je na kraju pao na Gradsku Čistoću i Zrinjevac, koji su se mučili sa zbrinjavanjem otpada cijelo ljeto. U kolovozu je napokon raspisan novi natječaj. 

Na odluku još postoji pravo žalbe, a iz C.I.O.S.-a nisu htjeli komentirati postupak.

"U ovom trenutku ne raspolažemo s više informacija od onih javno dostupnih kroz službeni elektronički registar, a na današnju objavu još postoji zakonska mogućnost za žalbe. Sve do okončanja cjelokupnog postupka isti ne bismo komentirali, niti, poštujući sve faze natječaja, prejudicirali njegov ishod", priopćili su iz C.I.O.S. Grupe.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene