Crikvenica će iduće godine proslaviti 130 godina turizma u tom kvarnerskom gradiću koji je počeo zdravstvenim turizmom. Uz toliko iskustvo ne čudi da su na nedavno održanim danima hrvatskog turizma dobili nagradu za najuspješniju destinaciju zdravlja.


Prvog dana studenog mnogi su u laganoj odjeći uživali u toplom vremenu. To je samo jedan od razloga što su još prije 130 godina bogati Europljani izabrali Crikvenicu za zimsko lječilište.

Vezani članci Dnevnik u vašem selu: Povratak života u sela pod Ćićarijom (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Povratak života pod Ćićariju: Otkrili su recept za uspjeh, a ne trebaju brinuti ni o tome da na mladima svijet ostane Neiskorišteni potencijal zdravstvenog turizma (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Potencijal koji samo trebamo znati dobro iskoristiti: Odabiru nas iz cijelog svijeta

Na nedavno održanim danima hrvatskog turizma dobila je nagradu za najuspješniju destinaciju zdravlja.

Uz Crikvenicu tu su još Opatija i Veli Lošinj koji zajedno čine, prvi u Hrvatskoj, županijski zdravstveni klaster.

"Daljnji su planovi upravo sad uređenje lječilišta u Lošinju, produženje sezone kroz predsezonu i posezonu gdje imamo najviše skokove upravo zahvaljujući zdravstvenom turizmu", govori Zlatko Komadina, predsjednik TZ Kvarnera.

Cilj je države da se uspješna crikvenička priča pretoči i u druga mjesta.

Tako bi turistička sezona mogla diljem Jadrana, ali i u unutrašnjosti, biti produžena na dvanaest mjeseci.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.