Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Od otvaranja tunela 8. srpnja 2013. naplaćeno je 8.756.981 kuna cestarine, bez PDV-a, što je iznos gotovo dostatan za njegovo godišnje održavanje.


Naplaćena tunelarina kroz tunel Sveti Ilija kroz Biokovo od njegovog otvaranja, 8.7.2013. do 29.12.2013. je 8.756.981 kuna bez PDV-a, što je iznos koji je gotovo dostatan za njegovo godišnje održavanje.

Vezani članci Tunel ispod zatvora VIDEO/FOTO Pogledajte pokušaj filmskog bijega iz zatvora: Opasni kriminalci iskopali tunel dugačak 40 metara, ali... Slika nije dostupna Besplatni autobusi voze Imoćane na prosvjed pred tunel Sv. Ilija

FOTO Veliki prosvjed protiv naplate prolaza kroz tunel Sveti Ilija

Argument je to s kojim načelnik Općine Zagvozd Miroslav Gaće namjerava uvjeriti ministra Sinišu Hajdaša Dončića kako žitelji Imotske krajine i Makarskog primorja ne bi trebali plaćati prolaz kroz tunel.

Za tunel Sveti Ilija cestarina od 20 kuna

"Na sastanku s ministrom, kada sam u ime koordinacije gradova i općina koje gravitiraju tunelu tražio da lokalno stanovništvo bude oslobođeno plaćanja tunelarine, on je to odbio, ali je obećao kako ćemo za godinu dana, kada vidimo rezultate naplate tunelarine, ponovno sjesti i dogovoriti se. S obzirom na to da je samo u pola godine kroz tunel prošlo više od pola milijuna vozila i da je prikupljen veći dio iznosa od 11 milijuna kuna za održavanje tunela, već sada je razvidno kako je moguće osloboditi lokalno stanovništvo, s imotskim i makarskim registarskim oznakama, plaćanje tunelarine", poziva Gaće. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju