Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka Vladi:

'Imoćani i žitelji Makarskog primorja ne bi trebali plaćati prolaz kroz tunel'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od otvaranja tunela 8. srpnja 2013. naplaćeno je 8.756.981 kuna cestarine, bez PDV-a, što je iznos gotovo dostatan za njegovo godišnje održavanje.

Naplaćena tunelarina kroz tunel Sveti Ilija kroz Biokovo od njegovog otvaranja, 8.7.2013. do 29.12.2013. je 8.756.981 kuna bez PDV-a, što je iznos koji je gotovo dostatan za njegovo godišnje održavanje.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u tunelu Pećine - 4 Tragedija u Rijeci Otac poginulog olimpijca: "Svi smo jako potreseni, srećom unuk je preživio" Svi bi se vozili besplatno (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Zagreb - Lekenik Otvorena Pandorina kutija: Nakon ukidanja tunelarine pokrenuta inicijativa za besplatnu autocestu

FOTO Veliki prosvjed protiv naplate prolaza kroz tunel Sveti Ilija

Argument je to s kojim načelnik Općine Zagvozd Miroslav Gaće namjerava uvjeriti ministra Sinišu Hajdaša Dončića kako žitelji Imotske krajine i Makarskog primorja ne bi trebali plaćati prolaz kroz tunel.

Za tunel Sveti Ilija cestarina od 20 kuna

"Na sastanku s ministrom, kada sam u ime koordinacije gradova i općina koje gravitiraju tunelu tražio da lokalno stanovništvo bude oslobođeno plaćanja tunelarine, on je to odbio, ali je obećao kako ćemo za godinu dana, kada vidimo rezultate naplate tunelarine, ponovno sjesti i dogovoriti se. S obzirom na to da je samo u pola godine kroz tunel prošlo više od pola milijuna vozila i da je prikupljen veći dio iznosa od 11 milijuna kuna za održavanje tunela, već sada je razvidno kako je moguće osloboditi lokalno stanovništvo, s imotskim i makarskim registarskim oznakama, plaćanje tunelarine", poziva Gaće. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene