Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Od otvaranja tunela 8. srpnja 2013. naplaćeno je 8.756.981 kuna cestarine, bez PDV-a, što je iznos gotovo dostatan za njegovo godišnje održavanje.


Naplaćena tunelarina kroz tunel Sveti Ilija kroz Biokovo od njegovog otvaranja, 8.7.2013. do 29.12.2013. je 8.756.981 kuna bez PDV-a, što je iznos koji je gotovo dostatan za njegovo godišnje održavanje.

FOTO Veliki prosvjed protiv naplate prolaza kroz tunel Sveti Ilija

Vezani članci Radovi na probijanju druge cijevi tunela Učka Počeli radovi na probijanju druge cijevi tunela Učka: "Vozit ćemo se ovim pravcem za 4 godine" Prometni problemi Omiša - 3 Stanovnici Omiša mogu odahnuti, iz drugog pokušaja uspio servis mosta preko Cetine: "Alternativni pravci bili su neizdrživi"

Argument je to s kojim načelnik Općine Zagvozd Miroslav Gaće namjerava uvjeriti ministra Sinišu Hajdaša Dončića kako žitelji Imotske krajine i Makarskog primorja ne bi trebali plaćati prolaz kroz tunel.

Za tunel Sveti Ilija cestarina od 20 kuna

"Na sastanku s ministrom, kada sam u ime koordinacije gradova i općina koje gravitiraju tunelu tražio da lokalno stanovništvo bude oslobođeno plaćanja tunelarine, on je to odbio, ali je obećao kako ćemo za godinu dana, kada vidimo rezultate naplate tunelarine, ponovno sjesti i dogovoriti se. S obzirom na to da je samo u pola godine kroz tunel prošlo više od pola milijuna vozila i da je prikupljen veći dio iznosa od 11 milijuna kuna za održavanje tunela, već sada je razvidno kako je moguće osloboditi lokalno stanovništvo, s imotskim i makarskim registarskim oznakama, plaćanje tunelarine", poziva Gaće. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook