Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kako je ovo moguće?

Tri testa intolerancije - tri različita rezultata!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Provjerili smo pouzdanost testova intolerancije na hranu.

Prošli smo tjedan napravili tri testa intolerancije na hranu: iz krvi, kose, ali i metodom biorezonance. Sve to kako bismo ih usporedili i provjerili u kojoj će se mjeri oni poklapati. Rezultati koje smo dobili, u najmanju su ruku zbunjujući.

Pročitajte i ovo Centar zatajio bolest posvojene djece - 6 donosi Provjereno "Slučajno sam upalila TV i vidim dijete isto kao moje. Slušam tu ženu i ne mogu vjerovati!" Centar prešutio strašnu istinu majkama posvojenih dječaka Provjereno: Iskaznica za osobe s invaliditetom - 3 Donosi Provjereno Na adresu stigla iskaznica za dijete koja je šokirala roditelje: "Mene je toliko zgrozilo. S kojim pravom?"

Za većinu namirnica podudarnosti u testovima nema. Po objašnjenje smo otišli do onih koji rade takve testove.

'Ako ste na neku hranu intolerantni, bez obzira o kakvom se tipu hrane radilo, doći će do povišene frakcije imunoglobulina G. Na svaki sastojak hrane vi točno znate koliko razvijate pojedinačnih antitijela i što namirnica ima veću količinu antitijela to je vaša intolerancija prema toj namirnici veća', objašnjava za Provjereno doktorica Silvana Mišković iz laboratorija za analizu krvi.

>> Testovi intolerancije na hranu

Jedino što priznaje medicinska struka kaže Mišković upravo su krvne pretrage. 'Ja se s tim ne bi složila', odgovara homeopatkinja Ljiljana Svetličić. Kaže, metoda koju ona prakticira priznata je u Njemačkoj i Bugarskoj. U pouzdanost biorezonance nimalo ne sumnja. Dražen Berdin, direktor centra koji obavlja testiranja iz kose pak tvrdi: 'Mi jedini imamo točnost test!'

No kojem testu vjerovati kada na jednu te istu namirnicu daju oprečne rezultate? Tako je test iz krvi našoj novinarki pokazao da je intolerantna na mlijeko, jednako kao i test biorezonancom dok onaj iz kose tvrdi - intolerancije na mlijeko nema. I tako za gotovo svaku od testiranih namirnica, a za testove koji se ne podudaraju platit ćete od 600 do 3.000 kuna! Kojoj ćete metodi na kraju vjerovati ovisi isključivo o vama.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite PROVJERENO putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene