Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prevaranti u akciji

Građani, oprez! Trgovački centri primili više lažnih novčanica od 500 kn, prevara otkrivena tek u bankama

Novac, ilustracija (Pixell)
Novac, ilustracija (Pixell)
Trgovački centri primili više lažnih novčanica od 500 kuna, no prevara je otkrivena tek u bankama.

Unatrag nekoliko tjedana utvrđeno je kako su se pojavile krivotvorene novčanice u apoenu od 500 kuna na području Koprivnice i okolice.

Pročitajte i ovo Ilustracija Paket iz inozemstva Čekala je paket sa zlatom i vrijednosnim papirima, uplatila novac, ali uskoro je shvatila da mora nazvati policiju Ilustracija Ostala bez ušteđevine Desetke tisuća eura žena je predala lažnoj bankarici koja joj je došla na vrata

Više novčanica pronađeno je zadnjih nekoliko tjedana u trgovačkim centrima na području Koprivnice i okolice, a da su novčanice lažne otkrilo se nakon što je gotovina završila u bankama.

"Navedene novčanice nisu jedinstven slučaj, budući da su se krivotvorine od 500 kuna pojavile i na području Međimurske i Varaždinske županije", piše Podravski.hr pozivajući se na izvore u policiji.

"Ovim putem upozoravamo sve građane, posebno trgovce i djelatnike novčarskih ustanova, na pojavu krivotvorenih novčanica. Skrećemo pozornost na sve one koji posumnjaju u neispravnost novčanica da obavijeste policiju na broj 192 ili svoje sumnje prijave najbližoj policijskoj postaji", poručuju iz PU koprivničko-križevačke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene