Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Treba utvrditi odakle cure informacije'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Stjepan Mesić danas je, na novinarski upit hoće li biti pokrenuta istraga zbog tzv. curenja informacija, rekao kako je činjenica da informacije "cure" i da treba utvrditi odakle.

"Činjenica je da informacije 'cure' i treba utvrditi odakle. Sve je
počelo tako da je netko dostavio anonimnu prijavu zastupnici Milanki Opačić jer se njezino ime spominje samo u jednoj prijavi. To nije bio nikakav dokument neke institucije, a ta prijava nije otišla ni POA-i ni SOA-i, nego na više adresa", rekao je predsjednik Mesić novinarima nakon znanstvenog skupa "Primjena federalnog načela i pouke ustavne reforme iz 1971.".

Pročitajte i ovo Provjereno: Premijer i mediji - 4 Otkriva Provjereno Gura li Vlada afere pod tepih? "Pravo je ime tog članka - ne želimo da znate kako krademo" Slika nije dostupna ''NAJVAŽNIJI POZIV U ŽIVOTU'' Probijanje ruske digitalne zavjese: "Zovem da vam prenesem vrlo važnu poruku. Znate li što se zapravo događa u Ukrajini?"

Odakle je to "iscurilo", mi to ne znamo, istaknuo je Mesić,
ustvrdivši kako je netko očito želio dovesti u zabludu zastupnicu Opačić ili postići nešto drugo da se o nečemu govori, u što nije uključena obavještajna zajednica.

Predsjednik Mesić je naglasio kako zastupnica Opačić nije bila ni pod kakvom obradbom obavještajne zajednice, a utvrdit će se tko je dao te materijale, a to je stvar policijske obradbe, a ne obavještajnih služba.

Na upit kako su mediji dobili izvješće o nadzoru SOA-e prije njega i premijera Mesić je odgovorio da služba treba utvrditi odakle ono u medijima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene