Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potpisivanje peticije

Traže da se u Ustav unese odredba da je 'brak zajednica žene i muškarca'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U gradovima diljem Hrvatske počelo je skupljanje potpisa za raspisivanje još jednog referenduma.

Građanska inicijativa 'U ime obitelji' želi da se građani izjasne: Jesu li za to da se u Ustav Republike Hrvatske unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Otvoreno pismo Inicijativa 'U ime obitelji' Josipoviću: Pojasnite značaj referenduma! Slika nije dostupna Potpisi za referendum Zapaljen ruksak na štandu 'U ime obitelj', volonterka ozlijeđena

Potpis po potpis prema novom referendumu. Ovaj put građane bi se pitalo žele li da se brak definira isključivo kao zajednica muškarca i žene. 'Voljeli bi da ta definicija braka kao zajednice muškarca i žene uđe u Ustav što do sada ne postoji', rekla je Anđelina Greblo, iz Građanske inicijative 'U ime obitelji'.

>> Inicijativa 'U ime obitelji': Brak po Ustavu mora biti zajednica žene i muškarca

Potpisi će se prikupljati do 26. svibnja na više od 2.000 mjesta diljem zemlje. 'Cilj nam je da kroz najdemokratskiji način izjašnjavanja građani imaju priliku reći što je za njih brak i sva prava koja iz braka proizlaze', rekla je Željka Markić iz Građanske inicijative 'U ime obitelji'.

Kako se radi o državnom referendumu moraju u 15 dana prikupiti potpise deset posto prijavljenih birača u Hrvatskoj i dijaspori što je oko 400 tisuća. 'Mi smo prikupili oko 200 potpisa. Odaziv je dobar. Vjerujemo da će ovo uspjeti i da ćemo na kraju biti zadovoljni', rekla je Svetka Rogić iz Građanske inicijative 'U ime obitelji'.

Inicijativa 'u ime obitelji' izvijestila je da je već do 13 sati zahtjev potpisalo nekoliko desetaka tisuća građana.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene