Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Referendum za brak

Inicijativa 'U ime obitelji': Brak po Ustavu mora biti zajednica žene i muškarca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ove nedjelje, 12.svibnja započinje akcija građanske inicijative 'U ime obitelji' kojom do 26.svibnja planiraju prikupiti 375 tisuća potpisa za referendum, kojim traže da se Ustavom brak definira kao zajednica isključivo žene i muškarca.

Građanska inicijativa 'U ime obitelji' pokrenula je postupak za izjašnjavanje građana o potrebi raspisivanja referenduma s pitanjem: 'Jeste li za to da se u Ustav RH unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?', doznajemo iz Građanske inicijative.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Problem referenduma Ustavni sud poslao upozorenje Saboru! Evo o čemu se radi Slika nije dostupna Kritizirali vladajuće 'U ime obitelji': 'Referendumska odluka građana je obvezujuća!

Traže i podršku predsjednika Josipovića u akciji protiv ozakonjenja istospolnih zajednica

Potpisi će se prikupljati od 12. do 26. svibnja, a inicijativa je uputila dopis i predsjedniku Josipoviću, kojim traže njegovu javnu podršku.

'Uvjereni smo da kao predsjednik niste skloni pokušajima pojedinih skupina da se hrvatskom društvu nametne izjednačavanje istospolnih partnerstva s brakom u RH', piše, između ostalog, u dopisu Građanske inicijative predsjedniku Josipoviću.

Plan inicijative 'U ime obitelj' je raspisati referendum, za koji po zakonu unutar 15 dana moraju prikupiti 375 tisuća potpisa, odnosno 10 posto upisanog biračkog tijela, a cilj je da se u  Ustavu upiše odredba o braku kao zajednici muškarca i žene.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene