Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zajedno s mojim kolegama braniteljima i stradalnicima prepoznali smo koji su to osnovni pravci djelovanja i očekujem da ćemo vrlo brzo naći rješenje, poručio je ministar Medved.


Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved istaknuo je u utorak, nakon objave da nakon 555 dana prestaje prosvjed ispred Ministarstva branitelja, kako se zadnjih mjesec dana predano radi na rješavanju problema braniteljske populacije te da očekuje kako će se vrlo brzo naći rješenje za te probleme.

Vezani članci Tomo Medved Tomo Medved završio u bolnici: Danima je imao temperaturu iznad 40 stupnjeva Ministar Medved nazočio završnoj identifikacije posmrtnih ostataka hrvatskih branitelja - 2 Identificirani posmrtni ostaci branitelja ekshumiranog u veljači prošle godine, traga se za još 1868 nestalih: "Suradnja sa Srbijom u potpunosti izostaje"

"Zajedno s mojim kolegama braniteljima i stradalnicima prepoznali smo koji su to osnovni pravci djelovanja i očekujem da ćemo vrlo brzo naći rješenje", izjavio je Medved novinarima ispred Ministarstva.

Naglasio je kako je s braniteljima u stalnom kontaktu te da su se oni uključili u projektne skupine, pa se u posljednjih mjesec dana ozbiljno počelo raditi na rješavanju otvorenih problema. "Zajedno s mojim kolegama, hrvatskim braniteljima, predsjednicima udruga i stradalnicima Domovinskog rata analiziramo stanje", rekao je.

Dodao je kako je označeno 11 projektnih ciljeva, da postoje aktivnosti za njihovo rješavanje koje se mogu očekivati u kraćem vremenu, naglasivši kako je za ozbiljan, jedinstveni zakon o braniteljima nužno provesti temeljitu analizu.

"Ona će biti temelj za donošenje odgovarajuće odluke za izradu jedinstvenog zakona o pravima hrvatskih branitelja i stradalnicima Domovinskog rata", poručio je Medved.

Na novinarski upit očekuje li konsenzus u Saboru oko takve odluke, odgovorio je da o tome ovisi stav saborskih zastupnika. "Dakako da bismo to željeli. Nama je važan sadržaj tekstova tih dokumenata i njih ćemo uskladiti u javnoj raspravi o cjelokupnoj populaciji o kojoj skrbimo", kazao je ministar.

Nakon što se izradi sadržaj tih normativnih dokumenata, najavio je, predložit će konsenzus klubova i zastupnika u Hrvatskom saboru. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju