Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Demo će podržati Medveda

O ŠATORU U SAVSKOJ 'To treba konačno otići odatle. Nije primjereno da bista Franje Tuđmana bude tamo'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milijan Brkić bio je kandidat za ministra branitelja 25 dana dok se na kraju sam nije zahvalio i povukao kandidaturu. Tomo Medved prihvaćen je u roku 24 sata. Upravo o ovome smo razgovarali s Miodragom Demom.

Predsjednik saborskog Odbora za ratne veterane, Miodrag Demo, kaže kako mu je iskreno žao što je Milijan Brkić odustao od kandidature jer je bio jedini dobar kandidat za tu funkciju. 'Međutim, politički odnosi između Mosta i HDZ-a očito nisu naišli na suglasje da se to riješi', kaže Demo.

Pročitajte i ovo Ivica Marušić, HVIDRA - 1 Rastu povlaštene mirovine HDZ razveselio branitelje, ali veterani imaju par zamjerki: ''Nismo baš sretni... Tko zna tko će od nas to dočekati'' Slika nije dostupna Ministar o kraju prosvjeda: 'Očekujem brzo rješenje problema branitelja'

Ipak, zadovoljan je što je premijer ipak donio odluku o ministru. 'Ja mu nisam sugerirao ime. Ja sam mu rekao da sutra moramo imati ministra, da se više ne čeka. Državni proračun je na saborskim klupama', rekao je Demo i dodao kako će sazvati Odbor za veterane čim dobije prijedlog te kako će tada imati i ministra, čime je dao do znanja da će podržati premijerov prijedlog da se za novog ministra branitelja imenuje Tomu Medveda.

Miodrag Demo posljednjih 16 godina vodi zagrebački ured za branitelje te je bio i jedan od favorita za ministra branitelja, no kandidaturu je odbio. Zašto? 'U gradskom uredu za branitelje sam digao standard braniteljima i na to sam ponosan. I dalje vodim taj ured. Ja sam davno rekao, to je jedno malo ministarstvo, u gradu Zagrebu ima 75.000 hrvatskih branitelja i o njima skrbimo u jednoj pravoj mjeri. Ali sada, pomoću saborskih klupa ćemo pomoći i novome ministru da donekle približimo standard hrvatskih branitelja na nivou RH', rekao je Demo.

A i jasan je Demin stav o šatoru u Savskoj. 'Ja doista želim od ministra da odmah preseli momke iz šatora sebi u kancelariju i da riješi taj problem. To treba konačno otići odatle. Ja kad prolazim Savskom svako jutro, vidim bistru dr. Franje Tuđmana. Nije primjereno da tamo bude. Franjo Tuđman je zaslužio primjerena mjesta i primjerene spomenike da mu se odaje počast', istaknuo je Demo.

'Sad imaju ministra, izvolite gospodo za stol sjesti. Zajedno ćemo rješavati probleme hrvatskih branitelja', poručio je Demo prosvjednicima iz Savske.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene