Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Očekuju i rast plaća

Zagreb povećao mjesečnu subvenciju privatnim i vjerskim vrtićima, pogledajte za koliko

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Grad Zagreb povećao je subvenciju privatnim i vjerskim vrtićima za 100 eura. Tvrde da je takva odluka plod dobre suradnje i korak ka cilju osiguravanja svakom djetetu mjesto u vrtiću.

 Iz grada Zagreba odlučili su po treći put povećavati subvencije za mjesto u privatnim vrtićima. Riječ je o subvenciji od 100 eura po mjestu u vrtiću te će grad, nakon ovog povećanja, sudjelovati s iznosom do 370 eura mjesečno u cijeni privatnih i vjerskih dječjih vrtića.

Tomislav Tomašević istaknuo je da će s ovim povećanjem Zagreb sudjelovati u 85 posto njihove prosječne cijene, ovisno o prihodima roditelja. Takvim povećanjem očekuje se i rast primanja zaposlenika vrtića.

Pročitajte i ovo Bivši ministar obrane Mario Banožić Vještačenje Nakon Milanovićeve opaske oglasio se DORH: Istraga protiv Banožića i dalje je u tijeku

"Ovim povećanjem svaki privatni vrtić će mjesečno od Grada primati i do 20.000 eura više nego dosad, čime im pomažemo da prate rast plaća u gradskim dječjim vrtićima. Privatni vrtići samostalno određuju svoje cijene, ali smo zato znatno povećali subvencije kako te cijene ne bi bile podignute", rekao je Tomašević.

Vodstvo grada pohvalilo se kako su do sada u svom mandatu završili četiri vrtića, a trenutno se gradi još 10 novih.

Pročitajte i ovo Danka Ilić iz minute u minutu Dankin djed: "Nikada im ne bi zamjerio da su je udarili pa odveli u bolnicu. Dijete nije igla, moraju je naći"

"U odnosu na prošlu godinu, zaposlili smo više od 550 dodatnih radnika i uveli pomoćnike u svaku jasličku skupinu. Od početka mandata, plaće i materijalna prava u gradskim vrtićima podignuti su za gotovo 40 posto, a s ovim povećanjem subvencija privatnim i vjerskim vrtićima i obrtima dadilja povećali smo ih za 66 posto", rekla je zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec.

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković Odgovarao na pitanja Plenković citirao stih pjesme Zabranjenog pušenja, Milanoviću poručio da se bavi "prijateljicom Lovrić Merzel"

Cilj je osigurati svakom djetetu u Zagrebu mjesto u vrtiću, tvrdi Tomašević.

“Povećanje subvencija je još jedan korak u ostvarivanju našeg glavnog cilja – osigurati mjesto u vrtiću za svako dijete u Zagrebu. Nastavit ćemo suradnju s osnivačima privatnih i vjerskih vrtića i obrta dadilja kako bismo roditeljima osigurali pristupačne vrtiće, a osnivačima stabilno poslovanje", zaključio je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene