Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samo za odabrane

Pet zagrebačkih vrtića radit će do 21 sat: Roditeljima bi to bila sjajna vijest da nema jednog "ali"

Aktualno Galerija Vrtić - 4 Vrtić - 4 Foto: DNEVNIK.hr Vrtić - 2 Vrtić - 2 Foto: DNEVNIK.hr Vrtić - 3 Vrtić - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Vrtić - 1 Galerija 1/4 >>
Zagrebačke gradske vlasti najavile su da će pet vrtića raditi do 21 sat. Međutim, nije sve jednostavno. Više doznajte u prilogu Dnevnika Nove TV.

Od sljedećeg mjeseca vrata zagrebačkog vrtića u Sopotu bit će otvorena poslije 20 sati.

"Gledamo da se prvenstveno zadovoljavaju potrebe djece, da dijete neće boraviti u vrtiću od ranojutarnjih sati. To je zapravo jedan projekt koji je pokrenut prije dvije godine za unaprjeđenje sustava, gdje se s osmišljenim programom omogućava djeci produljen boravak u vrtiću", rekla je Mirela Marjanac, ravnateljica Dječjeg vrtića Sopot.

Boravak u vrtiću i dalje ne može biti dulji od 10 sati i neće biti osiguran za sve, već za djecu upisanu u posebne grupe: one za učenje hrvatskog jezika za djecu strane državljane, grupe za nadarenu djecu i grupe za djecu s govornim i jezičnim teškoćama. Ako roditelji rade duže, mogu se dogovoriti s vrtićem.

"Za roditelje koji duže rade, jasno mi je da je to svima potreba i drago mi je da bi kroz ovakav projekt vrtići mogli dati odgovor na to", rekla je Danijela Dolenec, zamjenica zagrebačkog gradonačelnika.

Pročitajte i ovo Nadica Buzina, pročelnica Zavoda za forenzičku psihijatriju Dr. Vlado Jukić OSUMNJIČENI U ZATVORU Psihijatrica nakon stravičnog ubojstva u Rijeci: "Pravi duševni bolesnici su rijetko kada agresivni"

Pročitajte i ovo Dinka Čorkalo Biruški, profesorica Filozofskog fakulteta u Zagrebu važno je djelovati Voditeljica istraživanja o hrvatskom društvu u koroni: "Ne može premijer kazati 'da se mene pita ne bih uložio ni lipu u kampanju cijepljenja'"

Reporterka Dnevnika Nove TV Matea Ćorić je od Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike tražila podatak koliko vrtića u Hrvatskoj radi poslije 20 sati, ali do zaključenja priloga odgovor nije stigao.

Projekt produženog rada vrtića traje 20 mjeseci i financiran je europskim novcem. Ako da dobre rezultate, prolongirat će se, kažu iz Grada Zagreba.

"Zasada iskazane potrebe roditelja pokazuju da nam roditelji više trebaju jutarnje programe do 17 sati", rekla je Marjanac.

Ima i puno roditelja koji rade do kasno, a oni koji nemaju ''baka servis'' moraju se sami snalaziti.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene