Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šest skupina

Otvorena dva nova vrtića u Zagrebu: Mjesta ima za stotinjak mališana, u tijeku upisi

Aktualno Galerija Otvoren novi vrtić u Zagrebu - 7 Otvoren novi vrtić u Zagrebu - 7 Foto: Grad Zagreb Otvoren novi vrtić u Zagrebu - 6 Otvoren novi vrtić u Zagrebu - 6 Foto: Grad Zagreb Otvoren novi vrtić u Zagrebu - 5 Otvoren novi vrtić u Zagrebu - 5 Foto: Grad Zagreb Otvoren novi vrtić u Zagrebu - 4 Otvoren novi vrtić u Zagrebu - 4 Foto: Grad Zagreb +2 Otvoren novi vrtić u Zagrebu - 3 Galerija 1/7 >>
Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević zajedno sa zamjenicima Danijelom Dolenec i Lukom Korlaet otvorio je u ponedjeljak novi dječji vrtić u Odranskom Obrežu, a istog je dana otvoren i novi vrtić u Sesvetskoj Selnici.

Ovo su sada već četiri nova vrtića koje su gradske vlasti otvorile ove godine, nakon vrtića u Kašini otvorenog u svibnju te vrtića u Sesvetama otvorenog u studenom. Tomašević je za idući godinu najavio otvaranje još deset novih vrtića.

Novi vrtić u Odranskom Obrežu djelovat će kao područni objekt Dječjeg vrtića Botinec za 50-ak djece, a vrtić u Sesvetskoj Selnici je sličnog kapaciteta, također za tri skupine djece, a za oba vrtića su upisi u tijeku.

Pročitajte i ovo Otmica Vanje Gjorčevske Kockar i narkoman Zastrašujući motiv otmice koja je završila Vanjinom smrću: Otac se htio dočepati bogatstva njezina slavnog djeda?

"Predani smo cilju univerzalne dostupnosti vrtića", istaknula je Danijela Dolenec te najavila kako će s prvim danom drugog polugodišta započeti s radom i škola u Kupinečkom Kraljevcu. Luka Koralet je dodao kako je na katu vrtića izgrađen prostor koji će koristiti ne samo dječji vrtić nego i lokalna zajednica za razne sadržaje, što će oplemeniti i podići kvalitetu života u Odranskom Obrežu.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 1 PROMJENA ZAKONA I NOVA PRAVILA Nova godina i novi zakoni: Pogledajte što se sve mijenja i hoće li vam to povećati kućni budžet

U novim vrtićima su suvremeno opremljeni prostori po najnovijim standardima kvalitete za boravak djece u vrtiću, a uz izgradnju i dogradnju vrtića, u proteklom razdoblju znatna sredstva uložila su se i u poboljšanje uvjeta rada u vrtićima, od povećanja plaća i drugih materijalnih prava, preko zapošljavanja odgojitelja na neodređeno, umjesto na određeno, do ekipiranja jasličkih skupina pomoćnim njegovateljima, istaknuli su iz grada.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene