Pod povećalom javnosti ponovno je rad bivšega ministra poljporivrede Tihomira Jakovine. Prema pisanju Večernjega lista, iz potpora Programa ruralnoga razvoja novac je isplaćivan i tvrtkama koje su registrirane između ostaloga i za pogrebne usluge.


Sadašnji ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić poručuje kako nisu krivi oni koji su novac dobili, nego oni koji su postavljali kriterije te najavljuje promjene.

Vezani članci Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Tolušić otvorio dušu na Facebooku: "Borio sam se samo za dva čovjeka. Za mog seljaka i za mog ribara" Tomislav Tolušić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Tolušića su pokušali osramotiti slikama s prostitutkom, a on je sam sebi postavljao ploče

"Odgovornost ministra, da! Odgovornost ministra Jakovine pa to molim vas njega pitajte, zašto je tako propisano. Inače cijeli sustav Ruralnog razvoja smo zablokirali u zadnje dvije godine. Danas mi rješavamo gordijske čvorove iz prošlosti. Ovo nisu kosturi to su čudovišta iz ormara", poručio je ministar Tolušić.

Inače, ministar Tolušić u radnom je posjetu Splitsko-dalmatinskoj županiji. Sastao se s lokalnim čelnicima, obišao farmu goveda. Bilo je govora o projektima navodnjavanja gdje se prilika vidi i u fondovima Europske unije.

Ministar je rekao i kako inspekcije nastavljaju kontrole dijem Hrvatske, a za što je izdvojeno i više novca u proračunu ove godine.

Ministar je na upit novinara bi li se mijenjao s farmerom, odgovorio da mirnije spava farmer od njega.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr