Obavijesti Video Pretražite Navigacija
niz opomena zbog marakeša

''To je farsa'': HNS nije bio u sabornici kad je na redu bio njihov amandman o udomiteljstvu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Farsa i igrokaz, tim su riječima oporbeni zastupnici komentirali to što nikoga iz HNS-ova Kluba zastupnika nije bilo u sabornici kada se raspravljalo o njihovu amandmanu na Zakon o udomiteljstvu kojim su tražili da se u udomitelje ubroje i životni partneri.

Vlada je odbila taj amandman, a predlagatelja (HNS-a) nije bilo u dvorani. Regirao je Klub SDP-a koji je predložio isti amandman.

Pročitajte i ovo Arsen Bauk Kritike i pohvale Bauk nakon izjave europske tužiteljice Kovesi: "Premijera nakon europske šamarčine očekuje šamarčina hrvatskih građana" Arsen Bauk, saborski zastupnik (SDP) SDP traži raspuštanje Sabora Arsen Bauk za Dnevnik Nove TV o aferi Mreža: "Kamo Plenković mora otići kad je pogriješio? U vrtić valjda ili u jaslice?"

''Mi smo predložili ovaj amandman kako bismo prevenirali da zbog političke trgovine HNS odustane od amandmana koji je podnio pa da se o njemu ipak glasuje. Kako danas nije došao nitko iz Kluba HNS-a da brani njihov amandman, nećemo ni mi braniti u njihovo ime, branit ćemo u svoje. Što god vi prihvatili ili ne prihvatili amandman, sudovi će morati poštivati praksu Europskog suda za ljudska prava i omogućiti osobama koje žive u životnom partnerstvu jednak pristup socijalnoj usluzi'', rekao je Arsen Bauk u ime Kluba SDP-a. Dodao je da ovo sve igrokaz kojim HNS dokazuje svoju liberalnu, a HDZ svoju konzervativnu crtu na račun toga da se skrene pažnja s nekih bitnih stvari u zemlji.

Nikola Grmoja iz Mosta zatražio je stanku jer je ''evidentno da je navodni sukob HNS-a i HDZ-a samo fingiran i farsa kako bi važnije teme prošle izvan fokusa javnosti kao u slučaju prihvaćanja Marakeškog sporazuma''. Optužio je predsjednika Odbora za vanjsku politiku Miru Kovača da nije dopustio da se glasa o tome hoće li se o Marakeškom sporazumu raspravljati na plenarnoj sjednici Sabora. Zaključio je da igre HNS-a i HDZ-a neće tolerirati. ''Zastupnici moraju raspravljati o Marakešu, a ne da fingiranim sukobima te teme gurate u drugi plan'', zaključio je Grmoja.

Predsjedavajući Željko Reiner upozorio ga je da je prekršio Poslovnik jer Marakeš nema nikakve veze s temom udomiteljstva i najavio da će ubuduće za to davati opomene. Grmojin kolega Miro Bulj zaradio je opomenu jer je, nakon upozorenja, govorio o Marakešu. Opomenu je dobio i Hrvoje Zekanović, koji je također govorio o Marakešu, a ista je sudbina zadesila i Miru Kovača.
 

Aktualno Tragična priča o mitu u zdravstvu: ''Kad je nosila drugu kuvertu, doktor je rekao da ne treba, ali ju je ipak zadržao'' Ljubica je dala novac liječniku kako bi joj spasio supruga (Foto: Provjereno) - 7 Ljubica je dala novac liječniku kako bi joj spasio supruga (Foto: Provjereno) - 7 Foto: Provjereno Ljubica je dala novac liječniku kako bi joj spasio supruga (Foto: Provjereno) - 6 Ljubica je dala novac liječniku kako bi joj spasio supruga (Foto: Provjereno) - 6 Foto: Provjereno Ljubica je dala novac liječniku kako bi joj spasio supruga (Foto: Provjereno) - 5 Ljubica je dala novac liječniku kako bi joj spasio supruga (Foto: Provjereno) - 5 Foto: Provjereno Ljubica je dala novac liječniku kako bi joj spasio supruga (Foto: Provjereno) - 4 Ljubica je dala novac liječniku kako bi joj spasio supruga (Foto: Provjereno) - 4 Foto: Provjereno Ljubica je dala novac liječniku kako bi joj spasio supruga (Foto: Provjereno) - 3 Ljubica je dala novac liječniku kako bi joj spasio supruga (Foto: Provjereno) - 3 Foto: Provjereno +1 Ljubica je dala novac liječniku kako bi joj spasio supruga (Foto: Provjereno) - 2 Hrvatska Tragična priča o mitu u zdravstvu: ''Kad je nosila drugu kuvertu, doktor je rekao da ne treba, ali ju je ipak zadržao'' 1/7 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene