Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Nema prijenosa suvereniteta''

Rasprava o Marakeškom dokumentu: ''Nemojte plašiti narod da će nam doći bijesni migranti s noževima u zubima''

Saborski odbor za vanjsku politiku (Foto: Dnevnik.hr)
Saborski odbor za vanjsku politiku (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Saborski odbor za vanjsku politiku (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Saborski odbor za vanjsku politiku raspravljao je o Marakeškom dokumentu o redovnim migracijama.

Ministri vanjskih i unutarnjih poslova Marija Pejčinović Burić i Davor Božinović branili su Marakeški dokument, tvrdeći da je pravno neobvezujući i da se ne odnosi na ilegalne migracije. Oporbeni zastupnici, koji se protive dokumentu, koji će biti prihvaćen u Marakešu idućeg mjeseca, izrazili su zabrinutost da Hrvatska njime ne izgubi suverenitet.

Pročitajte i ovo Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović (Foto: Dnevnik.hr) Ekipa Dnevnika Nove TV u Maroku Božinović iz Marakeša poručio: ''Mi ilegalne migracije dopuštati nećemo i želimo da se to riješi na izvoru'' Angela Merkel (Foto: AFP) UN-ova Konferencija Merkel krenula u Marakeš: Održat će govor na skupu na kojem bi se trebao usvojiti kontroverzni pakt o migracijama

''Globalni kompakt nije međunarodno pravni sporazum i nije pravno obvezujući dokument. On se ne potpisuje. to je katalog mjera koji potiču suradnju država po pitanju regularnih migracija'', rekla je Pejčinović Burić.

''Suverenitet Hrvatske nije narušen ovim dokumentom, ničim, i nemojte plašiti narod da će nam doći bijesni migranti s noževima u zubima'', rekao je Joško Klisović, potpredsjednik odbora za vanjsku politiku.

''Kako je fantastično da ovdje imamo evo kolegu Kovača, kolegu Stiera koji su onako stidljivo kritizirali sporazum, a u HDZ-u su, a s druge strane imamo kolegu Klisovića i kolegu Hajdukovića iz SDP-a koji su se složili sa svim, s ministrima'', rekao je Hrvoje Zekanović, član odbora za Europske poslove..

''Mislim da je jasno da tu nema prijenosa suvereniteta. Mislim da je jasno da tu nije riječ o dokumentu koji zamjenjuje Hrvatske zakone'', kaže Davor Ivo Stier, član odbora za Europske poslove.

 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene