Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tajanstven duo

TKO JE MAMIĆEV ISTARSKI DVOJAC? Preko njih se, navodno, prebacivao novac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tko su istarski poduzetnici Sandro Stipančić i Igor Krota koji su uhićeni zajedno s Mamićima? Gotovo im je nemoguće ući u trag, njihova imena i fotografije, rijetko se pojavljuju.

Vlasnici su brojnih inozemnih tvrtki preko kojih su, navodno, prebacivali novac Mamićevih transfera, kako bi utajili porez. Noć u Remetincu uz Mamiće, proveo je i tajanstveni istarski poduzetnički duo.

Pročitajte i ovo Josipa Pleslić uhićeno dvoje Objavljeni detalji nove istrage protiv Josipe Rimac: Kao mito tražila da ne plaća režije, opremili joj i kuću u Vodicama Ilustracija Određen istražni zatvor Uskok pokrenuo istragu protiv četvorice okrivljenika: Sumnjiči ih se za paljenje skupocjenog automobila

Igor Krota i Sandro Stipančić, do ovog slučaja, nisu bili poznati široj javnosti. Bivši saborski zastupnik Damir Kajin, tvrdi kako je na njih upozoravao.

Mamići dovedeni na Županijski sud, odlučuje se o zadržavanju u istražnom zatvoru

'Oni su znali da Stipančić i Krota ne mogu ući u Ukrajinu, zbog šverca nekih autombila, međutim ništa nisu učinili, nego su se trudili kako iz dana u dan pogodovati te sumnjive poduzetnike', rekao je bivši saborski zastupnik Damir Kajin te dodaje kako su Stipančić i Krota vlasnici brojnih off shore tvrtki.

Krota je investitor buduće Buzetske kompostane, a gradonačelnika je uhićenje iznenadilo.

'Gospodin Kajin mi je u drugom mjesecu dostavio neke dokumente, koje sam ja žurno, gotovo istoga dana dostavio državnom odvjetništvu i kriminalističkoj policiji na daljnju obradu', rekao je Siniša Žulić, gradonačelnik Buzeta.

Prema riječima Kajina, Buzetsku kompostanu financirat će „opran" novac i tome će služiti.

'U dokumentaciji koju je gospodin Krota podnio, nazančio je kako su izvori financiranja kreditna sredstva i sredstva fondova EU', dodaje Žulić.

Zdravko Mamić ispitan u USKOK-u, porekao sve što mu se stavlja na teret, odvezen u policijski pritvor

Kajin, i sam nekad član te stranke, tvrdi kako su istarski poduzetnici povezani s vrhom IDS-a. Buzetska kompostana je kako kaže nametnuta.

'Politika ove Vlade na čelu sa gospodinom Milanovićem, preko Zmajlovića, bila je da treba na sve moguće načine, za nekoliko glasova pogodovati IDS-u', rekao je Damir Kajin.

Spominje i kumstvo istarskog župana s Krotom kao i rodbinsku vezu Stipančića i šefa IDS-a, što je ta stranka danas oštro demantirala.

'Ovim putem želimo vas obavijestiti kako g. Boris Miletić nije u nikakvoj rodbinskoj vezi s g. Sandrom Stipančićem te da ni na koji način nije upoznat s poslovnim aktivnostima navedenog gospodina. Zbog iznošenja neistinitih, nepotvrđenih i neprovjerenih informacija narušena je čast i ugled g. Miletića te ćemo pred nadležnim tijelima morati pokrenuti postupke pravne zaštite', stoji u priopćenju.

Sada će, zajedno s Mamićima, morati dokazati, da putem računa off shore tvrtki nisu oprali 10 milijuna €.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene