SDP okuplja narodnu koaliciju, kako su je nazvali, i očekuju da im se priključi HSS koji bi trebao konačnu odluku na prijedlog predsjednika stranke donijeti uskoro na stranačkim tijelima. Ostali partneri razgovaraju i razgovarat će o programima, ali i podjeli mandata.


Hrvatska narodna stranka spremna je za nove pothvate sa starim partnerima. SDSS o potencijalnim koalicijama još razmišlja, baš kao i Laburisti.

O detaljima koalicije i broju mandata s s SDP-om, kažu iz HNS-a, još nisu razgovarali. 'Puno je manje važno koliko će biti mandata jednoj, drugoj ili trećoj stranci. Najvažnije je da koalicija koja se uspostavi ili prije izbora ili poslije izbora bude čvrsta pametna i odgovorna', rekao je HNS-ov Goran Beus Richembergh.
.
Je li možda moguć dogovor i s HDZ-om u SDSS-u će znati nakon izbora novog vodstva u toj stranci. 'Za sve stranke je iznimno važno tko ih vodi. Kada te nepoznanice se otklone onda ćemo imati više mogućnosti da odgovaramo na takvo pitanje', kazao je Milorad Pupovac iz SDSS-a.

Kampanja će, kažu svi, biti skromna. Nadaju se da će građani nagraditi i minuli rad. 'U većini slučajeva s građanima pričamo na terenu, i to je naša glavna kampanja', rekao je Tomislav Končevski, predsjednik Hrvatskih laburista.

Točni dogovori i eventualne koalicije na ljevici mogle bi biti poznate do kraja idućeg tjedna.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr