Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Plenković iz Splita

Tko će donijeti više glasova – Pamela Anderson ili Angela Merkel? "Mislim da nam je korisnija potpora njemačke kancelarke"

Tko će donijeti više glasova? (foto: Pixell)
Tko će donijeti više glasova? (foto: Pixell)
Aktualno Galerija Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Tko će donijeti više glasova? (foto: Pixell) Galerija 1/2 >>
Premijer Plenković komentirao je dolazak njemačke kancelarke Angele Merkel u Zagreb, ali i odgovorio na pitanje tko će donijeti više glasova, Angela Merkel HDZ-u ili Pamela Anderson političkoj platformi Možemo.

Najmoćnija političarka svijeta Angela Merkel nazočit će predizbornom skupu Europske pučke stranke u Zagrebu, a susrest će se i s premijerom Andrejem Plenkovićem.

Pročitajte i ovo Plenković i Milanović analiza stručnjaka Je li moguće da na kraju ni Plenković ni Milanović ne budu na čelu Vlade? Pojavila se nova ideja Ilustracija Analiza Gabrijele Kišiček Stručnjakinja o govoru Andreja Plenkovića: "To je bilo glumljeno samopouzdanje, to je daleko od trijumfa i proslave"

Kancelarki Merkel bit će to prvo pojavljivanje na nekom predizbornom skupu izvan Njemačke.

"Dolazi i na bilateralni sastanak sa mnom, dakle u svojstvu kancelarke, a popodne ćemo imati skup i nakon toga ona ide dalje, ima ona dosta obveza", izjavio je premijer Plenković u Splitu.

Tko će donijeti više glasova, Merkel ili Pamela?

Na opasku novinara da Angela Merkel dolaskom u Zagreb daje potporu HDZ-u, a da politička platforma ima potporu Pamele Anderson, premijer je odgovorio: "Pa ja mislim da nam je korisnija potpora njemačke kancelarke, ako me skromno pitate, a za ovo drugo ne znam ni o čemu govorite".

Tomislav Tomašević u ponedjeljak je zahvalio na potpori Pameli Anderson, rekavši da su na europskim izborima jedina lista u Hrvatskoj koja ima aktiviste za klimatsku pravdu.

"Upravo je o tome Pamela često javno govorila, posebice na primjeru žutih prsluka u Francuskoj koji zahtijevaju da prelazak na obnovljive izvore energije ne plate siromašni, već oni koji su se okoristili od potrošnje fosilnih goriva. I Hrvatskoj je potreban Green New Deal da bi se nosili s klimatskim promjenama kao što je potreban i Europskoj uniji i SAD-u.

Pamelu sam upoznao na studiju u Cambridgeu prije 6 godina kada je govorila o klimatskim promjenama i pravima životinja, no nisam ja prijatelj iz Hrvatske kojeg je spomenula u prošlom tvitu. Vjerujem da je to Srećko Horvat, koji s njom surađuje u posljednje vrijeme i informira je o političkoj situaciji u Hrvatskoj“, rekao nam je Tomašević.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene