Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaposleni premijer

Premijer Orešković o Milijanu Brkiću kao ministru branitelja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Tihomir Orešković komentirao je objavu Tomislava Karamarka da će za ministra branitelja predložiti Milijana Brkića.

Tomislav Karamarko u ponedjeljak je objavio da će za ministra branitelja predložiti glavnog tajnika HDZ-a Milijana Brkića.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Keep calm and copy-paste' Nova provokacija na društvenim mrežama Slika nije dostupna Govorio i o SOA-i Orešković o burnom političkom tjednu: 'To je sastavni dio posla'

'Mi smo danas dogovorili, odlučili, da ćemo gospodina Milijana Brkića, glavnog tajnika HDZ-a, predložiti za ministra branitelja i ja sa zadovoljstvom to priopćavam', rekao je Karamarko tri tjedna nakon što je ostavku na mjesto ministra podnio Mijo Crnoja.

Na Karamarkov prijedlog danas se osvrnuo premijer Tihomir Orešković.

'Jučer sam se vratio pa ću imat priliku sjest i naći se s gospodinom Brkićem i otvorit ćemo diskusiju', rekao je Orešković, a na pitanje odgovara li mu Brkić kao kandidat za ministra rekao je da ga je par puta upoznao, ali da, kao i sa svakim kandidatom za ministra kojeg su do sad izabrali, mora 'sjesti i imati diskusiju'.

Priliku su novinari iskoristili i da ga pitaju za smjenu šefa SOA-e Dragana Lozančića.

'U srijedu sam bio u Bruxsellesu, jučer u Londonu, ujutro sam već imao sastanak s kineskom delegacijom oko investicija, ovaj forum, sad imam sastanak s Izraelcima, tako da ovaj tjedan kad si nađem malo vremena ću sjest i počet ću se fokusirati na druge teme', poručio je.

Prijedlog da ministar branitelja bude Brkić komentirao je i ministar prometa, pomorstva i infrastrukture Oleg Butković koji je rekao da zna da se radi o velikom radniku koji ima iskustvo u stranci.

Ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat rekao je da je 'pravo ime na pravom mjestu'.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene