Požar koji je jučer buknuo na području Grebaštice, pored Šibenika, pod kontrolom je vatrogasaca i aktivno se gasio cijelu noć, izvijestio je DUZS.


Požarom je zahvaćeno oko 500 hektara trave, makije i borove šume, a vatra je u jednom trenutku bila prijetila kućama na tom području. Policija je utvrdila da je požar izazvao 56-godišnji muškarac iz Zagreba koji je ispred svoje vikendice u Grebaštici izvodio bravarske radove, uslijed čega je došlo do iskrenja a potom i požara, piše dalmacijanews.com.

Vezani članci Požar na otoku VIDEO Izbio požar na otočiću kod Dugog otoka: Gasi ga kanader, u pomoć stiže i brod iz Zadra Vatrogasci, ilustracija Izbio požar u Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, vatrogasci na terenu, svi zaposlenici izašli iz zgrade

Vatrogasni zapovjednik Šibensko-kninske županije Darko Dukić rekao je kako je situacija bila vrlo teška i da su vatru gasile sve raspoložive snage iz šibenske javne vatrogasne postrojbe (JVP), pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava (DVD) s područja Šibensko-kninske županije i tri kanadera s ukupno 138 vatrogasaca i 44 vozila.

Na sreću, navodi Dukić, požar nije zahvatio ni jednu naseljenu kuću, a izgorio je tek jedan napušteni objekt.

Požar i kod Sućurja na Hvaru

Požar kod mjesta Sućuraj na otoku Hvaru također je pod kontrolom nakon što su ga vatrogasaci gasili cijelu noć, izvijestila je jutros Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS). Dojavu o požaru na području Uvale Mlaske kod Sućurje, Vatrogasno operativno središte je zaprimilo oko 18:45 sati. Požarom je zahvaćeno 25 hektara guste borove šume.

Požar su gasila 93 vatrogasca, 26 vozila, jedan helikopter s uređajem za gašenje i 3 kanadera. Ujutro su na požarište upućena 2 helikoptera sa uređajem za gašenje i jedan kanader.

Lokaliziran požar kod Segeta Gornjeg

Požar na području Segeta Gornjeg kod Trogira, koji je dojavljen poslijepodne oko 15,20 sati, lokaliziran je oko 16:20 sati, a ugašen oko 19:40 sati. Izgorjelo je oko 5 hektara niskog raslinja, maslina i smokvi.

U gašenju požara sudjelovali su pripadnici dobrovoljnog vatrogasnog društava (DVD) Trogir, DVD Slatine, DVD Seget Vranjica i DVD Marina s ukupno 32 vatrogasaca i 10 vozila. Pomoć iz zraka pružao im je jedan helikopter.