Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon što je sinoć policija deložirala radnike bivše Tvornice duhana Zagreb i članove Novog sindikata iz kruga tvornice u Jagićevoj ulici, glasnogovornik Tvornice duhana Rovinj Predrag Grubić danas je ustvrdio kako je Uprava TDR-a učinila sve da se protupravno zaposjedanje zagrebačkog pogona riješi na miran i zakonit način.


"Na sinoćnji tijek događaja u Zagrebu, unatoč svim naporima, nismo mogli utjecati. 

Vezani članci Cjepivo protiv koronavirusa Sumnjivi paket u tvornici cjepiva AstraZenece bezopasan: "Ovaj privremeni prekid rada nije utjecao na naš raspored proizvodnje" Slika nije dostupna TDR otvara novu tvornicu u Iranu

Vraćanjem u posjed zagrebačkog pogona stvoreni su uvjeti za dijalog s radnicima na socijalno, odgovoran i prihvatljiv način, jer mi smo uvijek bili za razgovor", izjavio je Hini Grubić. 

Dodao je kako će se Uprava TDR-a znati adekvatno postaviti u razgovorima s bivšim radnicima zbog ugleda i poslovne budućnosti tvrtke. 

Grubić je još jednom podsjetio da su svim radnicima koji nisu prihvatili preseljenje u Kanfanar, gdje je izgrađena nova tvornica, ponuđene otpremnine od prosječno 365.000 kuna u bruto iznosu, što je više od zakonom propisanog.