Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZBOG AFERE HOTMAIL

Predsjednica nakon sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost: ''Zadužili smo tajne službe da se izrade posebne mjere''

Kolinda Grabar-Kitarović (Dnevnik.hr)
Kolinda Grabar-Kitarović (Dnevnik.hr)
Aktualno Galerija +0 Kolinda Grabar-Kitarović (Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
U ponedjeljak je zasjedalo Vijeće za nacionalnu sigurnost, koje je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović zatražila zbog afere s mailovima. Sastanak se održao na Pantovčaku u jutarnjim satima.

Predsjednica je nakon sastanka na Pantovčaku izrazila zabrinutost: ''Zabrinuta sam oko nekih elemenata. Zadužili smo tajne službe da se izrade posebne mjere i preporuke te zakonodavni okvir za korištenje raznih medija kojima se služimo u komunikaciji i za sigurnost klasificiranih informacija.''

Pročitajte i ovo Predsjednica kreće u političku akciju zbog Agrokora (Foto: Dnevnik.hr) Dosad se nije pretjerano izjašnjavala Predsjednica ekskluzivno za Dnevnik Nove TV otkrila kako kreće u političku akciju: Pročitajte što će poduzeti vezano za aferu mailovi Slika nije dostupna TURBULENCIJE ZBOG AGROKORA Skandal s mailovima ministrice Martine Dalić uzdrmao je cijelu Hrvatsku. Ovo je šest stvari koje trebate znati o tome

Na pitanje o kojim se mjerama radi, odgovorila je da će ih predložiti službe.

S premijerom je, kaže, načelno razgovarala o demografiji. ''Načelno smo razgovarali, ja sam mu to predložila. Danas sam mu najavila da šaljem pisani prijedlog. Voljela bih da to napravimo u sinergiji jer se ne možemo razilaziti. Ja bih voljela da moj prinos bude poluga snažne strategije jer ne možemo se ograničiiti na populacijske politike, već to uključuje sve vidove institucija'', kaže Predsjednica.

Na pitanje što joj je rekao, odgovara: ''Razgovarat ćemo o tom.''

Nakon sjednice Vijeća, mediji su dobili kratko priopćenje koje prenosimo u cijelosti: ''Održana je 1. redovita sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost u 2018. godini koju su zajedno sazvali predsjednica Republike Hrvatske i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.

Na sjednici su razmotrena pitanja stanja informacijske sigurnosti u državnim institucijama uz usvajanje zaključka za potrebom sustavne edukacije u tom području s ciljem jačanja sigurnosne svijesti i sigurnosne kulture. Također su razmotrena aktualna pitanja bilateralnih odnosa Republike Hrvatske i susjednih zemalja, kao i sigurnosni aspekti migracijskih kretanja prema EU i Republici Hrvatskoj.''

Podsjetimo, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović zbog afere s mailovima zatražila je sastanak Vijeća za nacionalnu sigurnost. Tražila je sve detalje e-mail prepiske, kao i odgovor komplicira li se namjerno nagodba. Osim o Agrokoru, razgovarat će se o odnosima sa susjedima i migracijskoj politici.

 

Predsjednica požuruje Vladu i u vezi s reformama i demografijom. Premijer uvjerava: "Ovo je godina promjena. Tko će provoditi reforme i tko će Hrvatsku odvesti naprijed, ako ne Hrvatska demokratska zajednica?"

Međutim, prošlo je pet mjeseci, a reforme su uglavnom na čekanju. Predsjednica je premijera brifirala o svojim mjerama za demografiju te i dalje inzistira na sjednici Vlade. No dogovora s njim još nema, a bude li odbijena, mjere će predstaviti sama.

SDP je kritičan, iako ni njihova Vlada nije provela reforme, koje traže Europska komisija i poslodavci. "Najviše zabrinjava reformski potencijal ove Vlade, kojeg nema. Nema ga zbog političke nestabilnosti, afera i svega onoga s čime se ova Vlada suočava", smatra Branko Grčić.

Jedna je od najpotrebnijih reforma obrazovanja. Pilot-projekt počinje ove jeseni.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene