Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problem demografije

Predsjednica želi s Plenkovićem osobno razgovarati: "Moje su mjere spremne"

Kolinda Grabar-Kitarović otvorila novi Odjel rodilišta i neonatologije (Foto: Pixell)
Kolinda Grabar-Kitarović otvorila novi Odjel rodilišta i neonatologije (Foto: Pixell) Pixell
Aktualno Galerija Kolinda Grabar-Kitarović otvorila novi Odjel rodilišta i neonatologije (Foto: Pixell) Kolinda Grabar-Kitarović otvorila novi Odjel rodilišta i neonatologije (Foto: Pixell) Foto: Pixell +0 Kolinda Grabar-Kitarović otvorila novi Odjel rodilišta i neonatologije (Foto: Pixell) Galerija 1/2 >>
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović prijepodne je provela u Čakovcu. Nakon sastanka s međimurskim županom otvorila je Odjel rodilišta i neonatologije u čakovečkoj županijskoj bolnici.

Okružena novopečenim mamama i bebama, iskoristila je prigodu za još jednu demografsku kritiku vladajućima te je najavila konkretne mjere koje u vezi s tim planira poduzeti.

Pročitajte i ovo Provjereno: Mame odgojiteljice - 6 Biram Hrvatsku Čeka se odluka o mjeri roditelj odgojitelj: "Za demografski procvat u Hrvatskoj puno je važnije stanovanje, mogućnost jaslica..." Tomislav Tomašević ''Sve je više mladih na cijepljenju'' Gradonačelnik Tomašević otkrio što će biti s besplatnim udžbenicima u Zagrebu: ''Krivo je bio prikazan iznos u proračunu''

"Postoji praćenje svjetskih i drugih trendova, dakle mjere su spremne, dogovorit ćemo se o njihovu predstavljanju. Ja bih voljela da to bude u sinergiji i u suradnji s Vladom. Ako ne bude moguće, onda ću ih uskoro predstaviti sama", rekla je Kolinda Grabar-Kitarović.

Na pitanje planira li sazvati zajedničku sjednicu s Vladom, rekla je da će o tome prije razgovarati s premijerom Andrejom Plenkovićem.

"Mislim da je korektno da s njim o tome osobno razgovaram, a ne da mu šaljem poruke preko medija", kazala je Predsjednica.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene