Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović prijepodne je provela u Čakovcu. Nakon sastanka s međimurskim županom otvorila je Odjel rodilišta i neonatologije u čakovečkoj županijskoj bolnici.

Galerija


Okružena novopečenim mamama i bebama, iskoristila je prigodu za još jednu demografsku kritiku vladajućima te je najavila konkretne mjere koje u vezi s tim planira poduzeti.

Vezani članci Zoran Ničeno i Domagoj Mikić - 4 Više se ne gleda državljanstvo: Načelnik uprave za granicu objasnio tko i pod kojim uvjetima može ući u Hrvatsku Marin Medak, predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja Ugostitelji su bijesni: "Što nakon prosinca? Mnogi neće preživjeti"

"Postoji praćenje svjetskih i drugih trendova, dakle mjere su spremne, dogovorit ćemo se o njihovu predstavljanju. Ja bih voljela da to bude u sinergiji i u suradnji s Vladom. Ako ne bude moguće, onda ću ih uskoro predstaviti sama", rekla je Kolinda Grabar-Kitarović.

Na pitanje planira li sazvati zajedničku sjednicu s Vladom, rekla je da će o tome prije razgovarati s premijerom Andrejom Plenkovićem.

"Mislim da je korektno da s njim o tome osobno razgovaram, a ne da mu šaljem poruke preko medija", kazala je Predsjednica.