Objavljen je sadržaj novih e-mailova iz kojih se vidi kako su osobe koje su pomogle potpredsjednici Vlade Martini kreirati lex Agrokor sudjelovale u odabiru glavnih savjetnika izvanrednog povjerenika u Agrokoru Ante Ramljaka.

Galerija Ante Ramljak (Foto: Pixell) +0 Martina Dalić i Ante Ramljak (Foto: Pixell)

Nakon što je Ante Ramljak izabran za Vladina povjerenika u Agrokoru, grupa koja je radila na izradi zakona nastavila je utjecati na ključne odluke u koncernu.

Vezani članci Ivica Todorić (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL) "Želim se referirati na dio sadržaja tih začudnih, a istovremeno strašnih dokumenata..." Andrej Plenković i Martina Dalić (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL) Plenković: "Most je znao za sve. Martina Dalić ne bi bila ovdje da nema moje povjerenje"; Dalić: "I danas bih sve isto učinila"

Na mailing-listi od pisaca lex Agrokora ostali su Tomislav Matić iz Texo Managementa, Tonći Korunić i Matko Maravić iz InterCapitala te predstavnik tvrtke Altera Marko Delić. U e-mailovima se, nakon 10. travnja, ne pojavljuje hotmail potpredsjednice Dalić, objavio je portal Index, koji donosi e-mailove koje je s "Dalićkinom ekipom" nastavio razmjenjivati Ante Ramljak.

"Grupa Borg, sretan Vam Uskrs! Ponosan sam što jašem s vama!" napisao je Ramljak 16. travnja prošle godine.

Kao što je sada već poznato, Borgom su nazivali Ivicu Todorića, a onda je grupa koja je radila s Martinom Dalić na izradi lex Agrokora preuzela to ime. 

Iz objavljenog sadržaja e-mailova može se zaključiti da je ta grupa birala i glavnog savjetnika te evaluirala pristigle ponude, što dokazuje kontinuitet rada pisaca lex Agrokora, koji su prvo stvarali zakon, a zatim i preuzeli upravljanje Agrokorom.

Predstavnik tvrtke Altera tako je održao kratku prezentaciju pristiglih ponuda za glavnog savjetnika u Agrokoru, za kojeg nije bio raspisan natječaj, nego je išao pozivni.

"Općeniti je zaključak da tri ponude (McKinsey, Alix i E&Y) pokrivaju većinu traženog scopa kvalitetno, dok su dvije ponude (BCG i Roland Berger) jako fokusirane na operational improvements i malo 'tanke' što se tiče vođenja procesa restrukturiranja. Povrh toga, McKinsey je u dosta očitom konfliktu, tako da (po meni) ne dolaze u obzir, iako su ostavili jako dobar dojam na sastanku u četvrtak", napisao je Delić.

Alix Partners izabran je i za glavnog savjetnika, i to 25 travnja. Istog dana kada je Alix potpisao ugovor s Agrokorom, odnosno Vladinim povjerenikom Ramljakom, odmah su potpisana još četiri ugovora, i to s Texo Managmentom, Altera Savjetovanjem, InterCapitalom, koji su bili pisci lex Agrokora te sudjelovali u evaluaciji pristiglih ponuda.
 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju