Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgođena sezona grijanja

Sunce uštedjelo novac, Plinara i HEP na gubitku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema najavama prognostičara, od vikenda ćemo vjerojatno početi s grijanjem i to je loša vijest.

A ona dobra u svemu tome kaže da su kućanstva zahvaljujući toplim danima ostvarila uštedu. Računi za plin manji su i do 80 kuna u odnosu na prošli rujan. Zbog visokih temperatura grijanje još nitko nije morao staviti u pogon, a zahvaljujući suncu svi su uštedjeli.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vjeruju li građani opskrbljivačima? Grijanje na plin: Jeste li znali za ove promjene? Slika nije dostupna Istražili smo NOVA SEZONA GRIJANJA ZA POTROŠAČE ĆE I DALJE BITI TEŠKA Evo i zašto

Potvrđuju to i u zagrebačkoj gradskoj plinari. Prosječne temperature ove su godine u rujnu bile čak 5,5 stupnjeva više nego lani, pa je potrošeno pet milijuna kubika plina manje.
'Ušteda je po jednom stanu, mi računamo da imamo oko 260 kupaca, a na svakog računamo oko 20-ak kubika, to vam je oko 70 do 80 kuna', poručuju iz Plinare. Kad se zbroji, riječ je o iznosu od 17 do čak 20 milijuna kuna. Sjajna situacija za građane, ali ne i za plinaru.

Slično je i u HEP toplinarstvu gdje su za sezonu grijanja spremni još od polovice rujna, ali iznad toplane nema dima jer potrebe za grijanjem još nema. 'Djelatnici HEP toplinarstva tijekom ovog tjedna stalno prate prognozu vremena, vanjske temperaturne, dnevna i jutarnja i u skladu s tim donijet će se odluka o optimalnom kretanju u sezonu grijanja.Prošle godine u skladu s atmosferskim prilikama ogrijevna sezona je počela 20. rujna, kažu u HEP-u.

S obzirom na to da prognostičari za petak najavljuju veliko zahladnjenje s jutarnjim temperaturama oko 6 stupnjeva, distributeri očekuju da će ovaj vikend i u praksi početi sezona grijanja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene