Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afera o navodnom prisluškivanju

Stručnjak za sigurnost za Dnevnik Nove TV: "Cijela je ta priča na staklenim nogama i zvuči mi vrlo glupo"

Goran Akrap (Foto: Dnevnik.hr)
Goran Akrap (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Goran Akrap (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Stručnjak za sigurnost Goran Akrap tvrdi kako je priča o navodnoj aferi s prisluškivanjem "na staklenim nogama".

Navodnu aferu o prisluškivanju koja je ovih dana zatresla Hrvatsku i Sloveniju za Dnevnik Nove TV komentirao je stručnjak za sigurnost Goran Akrap. 

Pročitajte i ovo Prisluškuje li Rusije njemačke oružane snage? Objavljen tajni razgovor Rusija prisluškuje njemačku vojsku? ''Ovo bi moglo biti vrlo ozbiljno'' Ilustracija Jači od morfija, jeftiniji od heroina Zombi droga pred vratima Hrvatske, Europa u velikom strahu

Tvrdi kako ovo nije prvi put da Slovenci uvlače Hrvatsku u svoje unutarnje igre.

"Cijela mi je ta priča na tankim staklenim nogama i zvuči mi, oprostite - vrlo glupo. Koristiti informaciju iz izvora koji je dokazan kao dezinformacija u slučaju Mehtića i sada transferirati cijeli proces iz Slovenije prema Hrvatskoj, povlačiti veleposlanika vrlo je neozbiljno", kazao je Akrap

Podsjetimo, slovenski mediji objavili su da je SOA 2015. godine prisluškivala bivšeg slovenskog arbitra Jerneja Sekolca i slovensku dužnosnicu Simonu Drenik te da je da je prvi čovjek Styrije u Hrvatskoj Ivan Tolj pokušao spriječiti objavljivanje njihovih članaka. Ovu su informaciju demantirali su iz SOA-e i iz Vlade te Ureda predsjednice. 

Nakon što je slovenski premijer Marjan Šarec prethodno izjavio da ga zabrinjava hrvatsko ponašanje jer je navodno hrvatska obavještajna agencija SOA prisluškivala bivšeg slovenskog arbitra u postupku o granici Jerneja Sekolca i slovensku dužnosnicu Simonu Drenik kako bi diskreditirala arbitražni proces, u ponedjeljak je slovenski POP-TV ustvrdio da je prvi čovjek Styrije u Hrvatskoj Ivan Tolj pokušao zaustaviti emitiranje reportaže o prisluškivanju, predstavivši se kao posrednik hrvatske vlade.

Skandal nakon objavljivanja tonskih zapisa razgovora slovenskog člana arbitražnog suda Jerneja Sekolca i zastupnice Slovenije pred sudom Simone Drenik u kojem razrađuju strategiju utjecaja na druge članove arbitražnog suda i manipuliranja sudskom dokumentacijom natjerao je Hrvatsku da se 2015. povuče iz arbitražnog sporazuma zbog nepopravljive kompromitacije arbitražnog procesa i kasnije ne prizna odluku arbitražnog suda i odbije ju primijeniti.

DNEVNIK

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene