Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Bilo ih je jako puno"

Stršljeni napali i izboli trkače na stazi: Neki završili na hitnoj

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Trkače na šumskom trailu kraj Koprivnice su napali stršljeni. Neki su i završili u bolnici, dok su drugi s ubodom došli do cilja.

"Naišli smo na rojeve stršljena. Bilo ih je jako puno, pikali su trkače ispred nas i mi smo se vratili, nismo završili utrku. Neki su unatoč ubodima uspjeli dotrčati do cilja", rekla je Danijela Gudić.

Ekipa trkača koja je sudjelovala na kratkoj utrci tzv. Bijela staza, dugoj 6,5 kilometara nije završila trku zbog nezgode na stazi.

U cilj je utrčao član AK Križevci Marko Horvat i to s ubodom, pišu Križevci.info.

"Puno je izbodenih, oko nas je puno natjecatelja koji drže obloge od leda po glavi i leđima. Neke su odvezli i na hitnu", rekli su križevački trkači koji su, unatoč ubodima, zasad dobro.

Dulje utrke na 12 i 19 kilometara još uvijek traju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OPASNOST VREBA Napao ih roj stršljena kad su pomaknuli balu sijena: Nesretnom muškarcu nije bilo spasa

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Opasan i za one koji nisu alergični Tragedija u Slavoniji: Od uboda stršljena preminuo mladić. Liječnica upozorila na što treba paziti kada je riječ o ovom opasnom insektu

Iako je otrov stršljena manje toksičan od otrova ostalih osa, sadrži više acetilkolina, tvari koja izaziva jak osjećaj pečenja, a njihov žalac također dublje prodire u kožu, zbog čega uzrokuje i veću bol.

Što učiniti ako vas ubode stršljen možete pročitati >>OVDJE.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene