Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ovo morate znati

Jedan simbol na kontrolnoj ploči može vam olakšati život: Znate li što znači ova strelica?

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Malena strelica koja se na kontrolnoj ploči nalazi pored ikone za gorivo zapravo pokazuje s koje se strane nalazi spremnik za gorivo na automobilu.

Ako često mijenjate automobile, bilo da je riječ o službenim automobilima ili onim unajmljenima, malena strelica na kontrolnoj ploči uvelike bi vam mogla olakšati posjet benzinskoj postaji.

Pročitajte i ovo Nesreća u pekinškom metrou Kumovala snježna oluja VIDEO Drama u podzemnoj željeznici: Za vrijeme najveće gužve raspao se vlak, više od 100 ljudi se polomilo!

Dio vozača ne zna što znači malena strelica koja se nalazi na kontrolnoj ploči gotovo svakog automobila pored simbola za gorivo.

Taj maleni trokut nalazi se s lijeve ili desne strane pored simbola za gorivo, a zapravo pokazuje s koje se strane nalazi spremnik za gorivo.

Ilustracija Ilustracija (Foto: Getty Images)

Pročitajte i ovo Kune odlaze u zaborav: Ilustracija - 2 Bez naknade Objavljena važna vijest za sve koji još imaju kune: Odluka stupa na snagu 1. siječnja

Strelica je posebno korisna kada vozači nisu sigurni s koje strane se nalazi spremnik goriva te si pomoću nje mogu olakšati i parkirati s prave strane.

Ako ste u nedoumici u vezi s tim koje gorivo natočiti, većina automobila na poklopcu spremnika ima natpis koji rješava i tu, inače prilično skupu dilemu.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene