Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od srijede

Odzvonilo je, za prekršitelje - kazne su od 130 do 1990 eura: "Najviše ih je čekalo zadnji dan"

Aktualno Galerija Obavezna zimska oprema - 4 Obavezna zimska oprema - 4 Foto: DNEVNIK.hr Obavezna zimska oprema - 3 Obavezna zimska oprema - 3 Foto: DNEVNIK.hr Obavezna zimska oprema - 2 Obavezna zimska oprema - 2 Foto: DNEVNIK.hr Obavezna zimska oprema - 1 Obavezna zimska oprema - 1 Foto: DNEVNIK.hr +1 Dejan Hriljac, voditelj Službe prometne policije PUPG Galerija 1/6 >>
Od srijede je na zimskim dionicama cesta i autocesta obvezna zimska oprema. Za prekršitelje - kazne su od 130 do 1990 eura.

Velike su gužve u vulkanizerskim radionicama. Vrijeme je za promjenu guma,  ljetne dolje, a zimske na vozila.

"Mnogi i sad dolaze, najviše ih je čekalo zadnji dan", rekao je Franjo Lakotić, vulkanizer.

Oni koji su čekali zadnji tren morat će pričekati još koji dan.

Pročitajte i ovo Nalaz s podatkom o alkoholu u krvi Marija Banožića Poginula jedna osoba FOTO Ovo je nalaz nakon tragične nesreće: Banožić je u krvi imao 0,21 promil alkohola, oglasila se i bolnica

"Danas nema šanse, takva je gužva da ne mogu toliko čekati, a može i lanci u bunkeru pa će biti lanci u bunkeru do slijedeće prilike", poručio je Rino Gropuzzo, vozač.

Tko nema potrebnu opremu na zimskim dionicama cesta - od srijede mu prijeti kazna bez obzira kakve su vremenske prilike.

"Policija će poduzeti mjere koje je nadležna poduzimati dakle naplatiti novčanu kaznu radi neposjedovanja zimske opreme", istaknuo je Dejan Hriljac, voditelj Službe prometne policije PUPG.

Kazne su od 130 eura za vozača do 1990 eura za pravnu osobu.

Pročitajte i ovo Unutrašnjost bolnica Al-Šifa Iz minute u minutu VIDEO/FOTO Izraelske obrambene snage objavile jezivu snimku unutrašnjosti bolnice koja je navodno središte Hamasa: Neprepoznatljiva je

"Ali ono što je važno naglasiti da vozači imaju tu svijest da postanu svjesni da je njihova sigurnost i sigurnost ljudi koje voze pogotovo djece ili obitelji jako vezana za te gume", napomenuo je Ivica Barišić, profesor na Stručnom studiju cestovnog prometa u Rijeka.

Ako nema zimskih guma za osobna vozila s ljetnima obvezno je posjedovanje lanaca za snijeg. I tu nastaje problem, kažu stručnjaci.

"To je jedna stvar zbog koje bi trebalo ciljano ljude educirati da nije dovoljno imati lance u prtljažniku nego da se te lance zna staviti na kotače", objasnio je Barišić.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene