Dobre vijesti stigle su ovog utorka za sve vozače – cijene goriva pale su i drugi tjedan zaredom.

Galerija


S dolaskom turističke sezone vozači nisu mogli dobiti bolje vijesti – cijene goriva i dalje padaju; doduše skromno, no trend je i više nego dobrodošao, a svaka kuna koja ostane u džepu vozačima će dobro doći. 

Prema podacima Ministarstva gospodarstva, u odnosu na prošli utorak prosječna cijena benzinskih goriva niža je za 13 lipa te iznosi 10,45 kuna. Tako je prosječni spremnik od 50 litara svim vozačima benzinaca koji toče Eurosuper 95 pojeftinio za 6,5 kuna. Prosječna cijena dizela pala je pak s 10,02 na 9,93 kune, a vozači za prosječni spremnik toga goriva plaćaju 4,5 kune manje.

Litra Eurosupera 95 na INA-inim se benzinskim postajama prodaje za 10,28 kuna, na Lukoilu za 10,29 kuna, na Croduxu 10,33, a na Tifonu 10,36 kuna za litru.

Cijene dizela koje su prije dva tjedna probile granicu od 10 kuna sada se kreću oko 9,80 kuna.

Zbog cijena goriva Inicijativa "Stop rastu cijena goriva" najavila je prosvjednu akciju koja bi se trebala održati u petak 17. lipnja, a slični se prosvjedi već održavaju u Srbiji i Bosni i Hercegovini.

Iz inicijative koja organizira prosvjed u Hrvatskoj traže da gorivo bude ispod devet kuna te da država smanji trošarine i ostale namete na koje se odnosi više od polovice cijene litre goriva.
 

Vezani članci Točenje goriva (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Sva goriva na benzinskim postajama od danas su skuplja, jeftiniji jedino autoplin Cijene goriva, ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell) Dobra vijest za vozače: Nova godina donijela niže cijene goriva