Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Hrvatskoj danas točno u podne kreće s radom najveća svjetska digitalna prijevoznička tvrtka - Uber.


Najveći konkurent i noćna mora taksista iz svih dijelova svijeta od danas će biti i na ulicama Zagreba. Točno u podne kreće korištenje Ubera.

Za sve koji ne znaju, Uber je aplikacija osnovana 2009. godine i teška gotovo 40 milijardi dolara. Ideja aplikacije je omogućiti korisniku narudžbu prijevoza koji ne mora biti nužno standardnim taksijem.

Nakon što aplikacija primi vaš zahtjev, isti se prosljeđuje najbližem Uberovom vozaču čiju lokaciju možete pratiti na svom pametnom telefonu u realnom vremenu. Nakon što vas vozač odveze na željenu lokaciju, s vašeg se računa automatski skida trošak usluge, od čega jedan dio ide samom Uberu, a drugi vozaču.

Uber stiže u Zagreb: Noćna mora taksista ili prilika za zaposlenje

Uber postao najvrjednija startup kompanija na svijet

Vezani članci Prometna nesreća, ilustracija - 4 Teška prometna na autocesti A3: Kamionom naletio na pješaka koji je stajao pored vozila u kvaru pa pobjegao, pješak na mjestu poginuo Tomislav Tomašević Želite li biti glasnogovornik Grada Zagreba? Tomašević traži i pročelnike, nabavlja i nove automobile: ''Bit će hibridni ili na električni pogon''

Dobra vijest je što Uberov vozač može postati svatko tko posjeduje odgovarajuće vozilo i vozačku dozvolu, zbog čega bi ovo mogla biti idealna prilika za samozaposlenje. Još jedna od zanimljivosti je što su cijene formirane na zanimljiv način - ako je vožnja brža od 18 km/h, tada se naplaćuju prijeđeni kilometri, a ako je vožnja sporija od te brzine - tada se naplaćuje vrijeme provedeno u vozilu.

Inače, Uber je poznat kao usluga koja nudi prijevoz luksuznim vozilima, no s vremenom je poslovanje prošireno i na ‘jeftinije marke’.

Aplikaciju je do danas u Zagrebu preuzelo već 13 tisuća korisnika.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook