Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne nasjedajte!

Stariji građani na meti prevarantice: Otuđila im više desetaka tisuća kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Drnišanin (71) i 60-godišnja žena iz Dubravica kod Skradina žrtve su, za sad, nepoznatih prevarantica koje su od njih ukrale nekoliko desetaka tisuća kuna.

U popodnevnim satima, 28. svibnja ženska osoba je nazvala gospodina iz Drniša i predstavila mu se kao predstavnica hrvatskog veleposlanstva. Rekla mu je kako je član njegove uže obitelji, koji živi u toj državi, upao u financijske probleme i da mu je hitno potrebna njegova pomoć. Drnišanin je povjerovao i uplatio joj nekoliko desetaka tisuća kuna na broj računa koji mu je prevarantica dala, potvrđuju nam iz PU šibensko - kninske.

Pročitajte i ovo Policija, ubojstvo kod bolnice - 5 tijelo je bilo uz Savu Detalji strašnog ubojstva na savskom nasipu: Ubojica i žrtva bili su u vezi Ilustracija Paket iz inozemstva Čekala je paket sa zlatom i vrijednosnim papirima, uplatila novac, ali uskoro je shvatila da mora nazvati policiju

Na sličnu priču je povjerovala i gospođa iz Dubravica. Nju je prevarantica nazvala 1. lipnja i predstavila se kao djelatnica hrvatskog Konzulata u jednoj europskoj državi, u kojoj radi član obitelji 60-godišnjakinje. I njoj je dala broj računa na koji je gospođa uplatila novac.

Protiv nepoznatih počiniteljica bit će podnesene kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, a policija provodi izvide u cilju otkrivanja identiteta prevarantica.

Obje su prevare počinjene na isti način pa u policiji ne odbacuju mogučnost da se radi o istoj počiniteljici. 

Iz policije upozoravaju građane da ne nasjedaju na ovakve telefonske pozive i priče.

U slučaju da dobiju sličan telefonski poziv i obavijest da im je član obitelju u financijskim nevoljama u inozemstvu, neka odmah stupe u kontakt s tom bliskom osobom, za koju je tražena financijska pomoć, te o svemu izvijeste policiju pozivom na 192.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene