Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Završna obustava

Stanovnicima Novog Zagreba stigao hladan tuš: Ostali bez tople vode na tri tjedna

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Dio stanovnika Novog Zagreba danas ostaje bez tople vode.

Stanovnici zagrebačkih naselja Utrine, Travnog, Jakuševca, Dugava i Sloboštine od danas ostaju bez tople vode zbog radova na vrelovodnoj mreži, a obustava će trajati do 9. kolovoza. Dio Novog Zagreba bez tople je vode bio i od 14. lipnja do 5. srpnja.

"Ranije su se provodile tekuće obustave, dok je ovo završna obustava isporuke. Time će završiti kompletna rekonstrukcija magistralnog vrelovoda preko kojeg se toplinskom energijom opskrbljuju naselja Utrina, Travno, Dugave, Sloboština i Jakuševec", pišu iz HEP-a.

"Pri planiranju radova pazilo se da obustave isporuke tople vode ne traju duže od tri tjedna u kontinuitetu, dok su se gradilišta organizirala tako da se osigura prometna povezanost naselja, stoga su radovi i obustave isporuke tople vode podijeljeni u više faza", dodaju.

Pročitajte i ovo Klara i Gordan Jandroković Dobila što je tražila Jandrokovićevoj kćeri usred štrajka riješen predmet na sudu: "U jednom ugovoru o kreditu se pojavljuje..." Oglasio se i predsjednik Sabora

Pročitajte i ovo Požar u skladištu oružja na Krimu Zatvorena i autocesta VIDEO Gori skladište oružja na Krimu: Evakuirano više od 2000 ljudi

HEP je posljednja tri ljeta u procesu obnove trećine zagrebačke vrelovodne mreže, odnosno nešto više od 60 kilometara cijevi, a ovo bi trebala biti posljednja godina milijunskog projekta kojim će se toplinski gubici smanjiti za približno 28 posto, gubici nadopune pogonske vode za približno 47, a broj hitnih intervencija na rekonstruiranim dionicama vrelovoda za 90 posto.

"Ukupna vrijednost projekta iznosi više od 92 milijuna eura. Prihvatljivi trošak projekta je 73,8 milijuna eura, a od tog iznosa 55,9 milijuna eura financira se bespovratnim sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj", ističu iz HEP-a.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene