Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Nismo građani drugog reda"

Stanovnici ove zagrebačke četvrti jedini nisu dali Tomaševiću podršku, a danas poručuju: "Nedopustivo je da 20 posto stanovnika nema vode, a dvije trećine kanalizaciju"

Zagrebački gradonačelnik osvojio je prevlast u svim gradskim četvrtima, osim jedne. Riječ je o Brezovici, a ondje je reporterka Dnevnika Nove TV Matea Ćorić provjerila što od novog gradonačelnika očekuju oni koji mu nisu dali većinu glasova.

Brezovica je ostala utvrda stranke pokojnog gradonačelnika Milana Bandića, iako su i dalje neki dijelovi u 21. stoljeću bez kanalizacije, vode i plina. Reporterka Matea Ćorić razgovarala je sa stanovnicom Brezovice gospođom Marinom Puljanić Smoljan.

Pročitajte i ovo Devet novih kamiona Čistoće - 2 Spomenuo i Jakuševec FOTO Stigli novi kamioni: Tomašević otkrio i kad bi mogla početi sanacija odrona na Jakuševcu Prometna nesreća na Soblinečkoj cesti Očevid u tijeku Na Soblinečkoj cesti sudarila se tri automobila: Jedan završio na boku, vatrogasci izvlačili zarobljene

Tomislav Tomašević je danas rekao da je stanje u blagajni gore nego što je očekivao. Očekujete li da će se vas se sjetiti i uvesti u 21. stoljeće, pitala je Ćorić.

"Brezovica je dio Zagreba i plaćamo taj prirez i nedopustivo je da 20 posto stanovnika nema vode, a dvije trećine nema kanalizaciju", kazala je Puljanić Smoljan.

Objasnila je i zašto su se stanovnici Brezovice digli protiv izgradnje kompostane.

"Pokušali su prevarom. Pod krinkom kompostane su htjeli dovesti spalionicu, uspjeli smo to spriječiti", kazala je Puljanić Smoljan te dodala kako su stanovnici ove četvrti godinama nepravedno zanemareni.

"Nismo građani drugog reda. Brezovica ima ogroman potencijal za razvoj, imamo prekrasnu prirodu", kazala je i dodala kako se mogu razvijati u turizmu i istaknula da je kraj poznat po uzgoju jagoda.

"Tomašević je rekao da će se truditi pridobiti ljude koji mu nisu dali glas, nadamo se da će Brezovica postati zelena oaza", poručila je.

Problema je mnogo, novca malo, a i vremena za njihovo rješavanje.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene