Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gužve na cestama

ZASTOJI U PROMETU Prometna nesreća na A1, na Jadranskoj magistrali požar na automobilu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
O stanju na cestama izvjestio je Hrvatski autoklub.

Na autocesti A1 na 52. km, prije čvora Novigrad u smjeru Zagreba dogodila se prometna nesreća zbog koje je kratko došlo do zastoja u prometu. Kako doznajemo, nema teže ozlijeđenih, a promet se polako normalizira.

Pročitajte i ovo Ilustracija Stanje na cestama Naoružajte se strpljenjem: Gužve na prometnicama uoči blagdana, evo gdje je najgore Gužve na cestama - 3 turistički vikend Pojačan promet na važnim prometnicama, kiša usporava vozače: Provjerite stanje na cestama prije puta

Između Splita i Omiša na dionici Jadranske magistrale (DC8) u mjestu Krilo Jesenice došlo je do požara na osobnom vozilu, a iako policija napominje kako većih zastoja nema, savjetuju sve vozače da prilagode brzinu.

Kako doznajemo iz PU splitsko - dalmatinske, do zapaljenja je došlo zbog tehničkog kvara na osobnom automobilu.

ZASTOJI I KOLONE

Zbog pojačanog prometa zastoji i kolone vozila su:

na autocesti A1 između naplate Lučko i čvora Donja Zdenčina te između čvorova Jastrebarsko i Karlovac u smjeru mora;
na mostu Krk u smjeru kopna;
na graničnom prijelazu Bajakovo na izlasku;
na Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima turističkim središtima.

Na naplatnoj postaji Lučko, na ulazu na autocestu, nema dužih čekanja. Pojačan je promet i između tunela Sveti Rok i čvora Zadar 2 u smjeru juga.

Pojačan promet

 

Pojačan je promet na A2 Zagreb-Macelj; A3 Bregana-Lipovac u smjeru Zagreba; A6 Rijeka-Zagreb u smjeru Rijeke; A7 između GP Rupa i čvora Diračje te u smjeru otoka Krka; Istarskom ipsilonu; zagrebačkoj obilaznici u smjeru čvora Lučko; na Ličkoj (DC1) i Jadranskoj (DC8) magistrali; Krčkom mostu u oba smjera; na cestama u Istri, te na prilazima turističkih središta na obali.

 

Zbog toga se na pojedinim dionicama autocesta formiraju kolone vozila, osobito u blizini odmorišta te kod ulaza ili izlaza s autocesta. 

Na A7 na naplatnim postajama Rupa u smjeru GP Rupa kolona je 500 m, a u smjeru Zagreba 200 m.

Na Istarskom ipsilonu prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona je 3 km; pred tunelom Učka u smjeru Rijeke jedan km te na mostu Krk u smjeru kopna. Prvog srpanjskoj vikenda gužve su i na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom te Bosnom i Hercegovinom, na Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima turističkim središtima osobito Zadru, Šibeniku, Trogiru, Splitu, Omišu, Makarskoj i Dubrovniku.

 

Gužve i na graničnim prijelazima

Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima - izlazak: Stara Gradiška, Slavonski Brod i Bajakovo; ulazak: Bregana, Aržano, Zaton Doli, Gornji Brgat, Vinjani Donji i Metković; oba smjera: Macelj, Kaštel, Plovanija, Pasjak i Rupa. Na graničnom prijelazu Bajakovo, kolona je oko 500 m.

Na graničnim prijelazima Kaštel, Plovanija i Macelj osobito je pojačan ulazak u Republiku Hrvatsku. Čekanja su od 30 minuta do 2 sata.

Pojačan je izlazak teretnih i osobnih vozila na graničnom prijelazu Bajakovo. Kolona je osobnih vozila je oko 2 km, a teretnih oko 1 km.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Trajekti i katamarani plove redovito.

Pojačan priljev vozila i moguća čekanja na ukrcaj očekuju se tijekom dana u pristaništima prema otocima Cresu, Rabu i Pagu te u lukama Zadar i Split.

Zabrana prometovanja

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona bit će danas, 2. srpnja, do 14 sati i u nedjelju, 3. srpnja od 12 do 23 sata na pojedinim cestama u priobalju. Zabrane nema na autocestama niti na državnoj cesti DC1, Ličkoj magistrali. Popis cesta na kojima je zabrana: http://www.hak.hr/info/korisne-informacije/zabrane-za-teretna-vozila/.

Danas, 2. srpnja, od 09:00 do 18:00 sati zbog automobilističkog natjecanja " Autoslalom- 3. nagrada Generalskog Stola 2016." bit će zatvorena županijska cesta Karlovac-Barilović-Generalski Stol na dijelu od mosta na rijeci Mrežnici u Kejićima u dužini od 1,5 km u smjeru Perjasice.

Dvosmjerno se vozi na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Novska i Okučani (od 136. do 141. km).

Za sav promet zatvorene su ceste:

DC1 u Krapini (obilazak za osobna vozila je gradskim ulicama, a za teretna autocestom A2 Zagreb-Macelj između čvorova Krapina i Đurmanec);
DC2 Podravska magistrale (DC2) u Virovitici (kružni tok "Billa"). Obilazak za teretna vozila je: G. Polje-Lukač-Gradina-Suhopolje-Slatina, a za ostala vozila je gradskim ulicama.
DC29 na dionici između Marije Bistrice i Kašine. Obilazak: DC3 Soblinec-Novi Marof-DC24-Zlatar Bistrica-DC29-Marija Bistrica i obrnuto.
D50 u Gospiću, dio Ulice 9. Gardijske brigade HV i Bilajske ulice. Obilazak je gradskim prometnicama – Jasikovačka ulica i Vukovarska ulica. (do 10.07);
spoj državnih cesta DC219 Ulica Domovinskog rata i DC1 Vukovarska ulica (bivša Splitska ulica) u Sinju. (HAK/M.G.)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene