Trudnica, ilustracija (Foto: AFP)
Trudnica, ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp

Policajci su u utorak u šumi na području Gline pronašli bračni par iz Iraka koji je nezakonito ušao u Hrvatsku. Žena se požalila na trudove pa je pozvana hitna pomoć, no rodila je prije dolaska liječnika.


Bračni par iz Iraka policajci su u utorak u poslijepodnevnim satima zatekli u šumi na glinskom području. Žena je bila u visokom stadiju trudnoće i požalila se da osjeća trudove, pa su pozvana kola hitne medicinske pomoći. 

Vezani članci Novi potres u Banovini Novi potresi na Banovini: "Dobro se zatreslo, taman svi pomislimo da prolazi polako, a ono nas stalno podsjeća" Ministar Darko Horvat Horvat o izjavama sisačke gradonačelnice: "Nije pokazala interes da joj pojasnim zakon, a nema poziva na koji joj se nisam javio"

Međutim, prije dolaska hitne pomoći Iračanka je rodila djevojčicu, a obje su potom prevezene hitnom pomoći u sisačku opću bolnicu.

Policija je provjerom utvrdila da je riječ o supružnicima iz Iraka koji su nezakonito prešli državnu granicu, a tijekom postupanja muškarac je izrazio namjeru za traženjem azila. Muškarac je smješten u Prihvatilište za tražitelje azila u Zagrebu, dok su žena i dijete još u bolnici, priopćila je sisačko-moslavačka policija.