Trudnica, ilustracija (Foto: AFP)
Trudnica, ilustracija (Foto: AFP)

Policajci su u utorak u šumi na području Gline pronašli bračni par iz Iraka koji je nezakonito ušao u Hrvatsku. Žena se požalila na trudove pa je pozvana hitna pomoć, no rodila je prije dolaska liječnika.


Bračni par iz Iraka policajci su u utorak u poslijepodnevnim satima zatekli u šumi na glinskom području. Žena je bila u visokom stadiju trudnoće i požalila se da osjeća trudove, pa su pozvana kola hitne medicinske pomoći. 

Vezani članci Zima u kampu Vučjak (Foto: Zoran Marinović) - 11 Kad ljudskost ustukne pred nasiljem i progonom najslabijih: Fotografije noćne more koja se odvija tik do hrvatske granice Kamp Vučjak (Foto: Pixsell,Armin Durgut) Hrvatski zastupnici u Hercegovini ne žele djecu migranata ih kampa Vučjak, upozorili na narušenu sigurnost

Međutim, prije dolaska hitne pomoći Iračanka je rodila djevojčicu, a obje su potom prevezene hitnom pomoći u sisačku opću bolnicu.

Policija je provjerom utvrdila da je riječ o supružnicima iz Iraka koji su nezakonito prešli državnu granicu, a tijekom postupanja muškarac je izrazio namjeru za traženjem azila. Muškarac je smješten u Prihvatilište za tražitelje azila u Zagrebu, dok su žena i dijete još u bolnici, priopćila je sisačko-moslavačka policija.