Obavijesti Video Pretražite Navigacija
obitelj iz iraka

Sretna vijest ne bira mjesto: Sisačka policija u šumi pronašla trudnu migranticu, rodila prije dolaska hitne pomoći

Trudnica, ilustracija (Foto: AFP)
Trudnica, ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp
Policajci su u utorak u šumi na području Gline pronašli bračni par iz Iraka koji je nezakonito ušao u Hrvatsku. Žena se požalila na trudove pa je pozvana hitna pomoć, no rodila je prije dolaska liječnika.

Bračni par iz Iraka policajci su u utorak u poslijepodnevnim satima zatekli u šumi na glinskom području. Žena je bila u visokom stadiju trudnoće i požalila se da osjeća trudove, pa su pozvana kola hitne medicinske pomoći. 

Pročitajte i ovo Strani radnici Prvi put suočeni s time Poznata agencija piše o Hrvatskoj: "Napadaju ih, ismijavaju, optužuju da prijete sigurnosti... a trebat će ih čak 500.000" Obilazak granice Postavljeni i ronilački punktovi Dnevnik Nove TV istražio kako izgleda zaštita hrvatske granice: "Migranti podcijene Savu i plove improviziranim čamčićima pa ih drvo potopi"

Međutim, prije dolaska hitne pomoći Iračanka je rodila djevojčicu, a obje su potom prevezene hitnom pomoći u sisačku opću bolnicu.

Policija je provjerom utvrdila da je riječ o supružnicima iz Iraka koji su nezakonito prešli državnu granicu, a tijekom postupanja muškarac je izrazio namjeru za traženjem azila. Muškarac je smješten u Prihvatilište za tražitelje azila u Zagrebu, dok su žena i dijete još u bolnici, priopćila je sisačko-moslavačka policija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene