Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Visoka ocjena

Splitsko-dalmatinska županija najbolja za strana ulaganja!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitsko-dalmatinska županija je, prema ocjenama specijaliziranog časopisa za izravna strana ulaganja, FDI Magazine (Financial Times Group), najbolje rangirana hrvatska regija među 'Top 10' južnoeuropskih regija.

Splitsko-dalmatinska županija je pobijedila u kategoriji strategije za promociju stranih ulaganja na natječaju za Europski grad i regiju budućnosti za 2012./13. godinu!

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rastu brojke Kod 70 posto zaraženih potvrđen delta soj, šefica županijskog zavoda: ''Mladi šire zarazu" Slika nije dostupna Nova sjednica za 30 dana Drama u Splitsko-dalmatinskoj županiji: Blaženko Boban i HDZ nemaju većinu u Županijskoj skupštini

Splitsko-dalmatinska županija nalazi se na 7. mjestu konačne ljestvice. Naime, FDI Magazine svake godine objavljuje natječaj za izbor europskoga grada i regije budućnosti u kontekstu privlačenja stranih ulaganja.

Tijekom 2011. godine na natječaj se prijavilo 253 grada i 110 regija. Javna ustanova RERA S.D. za koordinaciju i razvoj SDŽ je u prijavi Splitsko-dalmatinske županije predstavila mjere koje provodi za poticanje stranih ulaganja i mogućnosti koje stoje na raspolaganju stranim investitorima, a koje su i ovog puta bile prepoznatljive prema kriterijima ocjenjivanja najboljih europskih gradova i regija, što je potvrdilo i rangiranje Splitsko-dalmatinske županije na visokom sedmom mjestu.

Konkretne mjere

Rezultat je to aktivnosti Splitsko-dalmatinske županije u procesu razvoja investicijskog okruženja. To se odnosi i na uspostavu one-stop-service-shopa, na niz razvojnih i investicijskih projekata u SDŽ, te osobito na projekt Tehnološkog parka Vučevica za koji su predviđene posebne poticajne mjere (1 kuna komunalnog doprinosa, oslobađanje od plaćanja komunalne naknade, te jedna kuna koncesije na 30 godina). Tehnološki park Vučevica objedinjavat će mala, privatna, tehnološki i razvojno orijentirana poduzeća preko kojih se na tržište plasiraju inovativni, high-tech proizvodi i usluge na području elektronike, računalne telefonije, integriranih informatičkih sustava, razvoja softvera, dijagnostike u energetskim postrojenjima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene