Splitska policija na rivi (Foto: Arhiva/Ivana Ivanovic/PIXSELL)
Splitska policija na rivi (Foto: Arhiva/Ivana Ivanovic/PIXSELL) Foto: Arhiva/Ivana Ivanovic/PIXSELL

O svemu se danas očitovala i ministrica obrazovanja Blaženka Divjak, koja je istaknula kako je vršnjačko nasilje širi društveni problem, a o ovom smo incidentu razgovarali i s dr. Vesnom Bilić, eminentnom stručnjakinjom za vršnjačko nasilje.


Iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske objavili su kako su dovršili kriminalističko istraživanje tučnjave između dviju srednjoškolki te naveli za što će ih teretiti. Cjelovito priopćenje pročitajte u nastavku.

Vezani članci Policija, ilustracija Prijetili da će ga baciti s balkona, u strahu za život maloljetnik iznuđivačima dao 75.000 kuna Požar, ilustracija Vatrena noć u Splitu: Gorjela dva kontejnera, požar se proširio i na automobile

"Poštovani, u odnosu na događaj od 29. siječnja 2018. (tučnjava u Ličkoj ulici u Splitu), obavještavamo Vas da smo dovršili kriminalističko istraživanje nad dvije maloljetne osobe, protiv kojih će biti podnesen Optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu, zbog prekršaja opisanog u članku 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Također, o istom će biti upućena i pisana obavijest nadležnom Centru za socijalnu skrb. Nastavlja se s daljnjim kriminalističkim istraživanjem."

Podsjetimo, o svemu se očitovala i ministrica obrazovanja Blaženka Divjak, koja je istaknula kako je vršnjačko nasilje širi društveni problem, a o ovom smo incidentu razgovarali i s dr. Vesnom Bilić, eminentnom stručnjakinjom za vršnjačko nasilje, koja je istaknula kako postoji i veći problem od samog fizičkog napada ovog tipa.

"Videosnimanje nasilja jedno je od najgorih oblika nasilja jer se stvarno događa, prenosi se u virtualni svijet, tamo se nastavlja i izaziva ozbiljne posljedice. Ono se tako mulitiplicira, jer kad sam čin fizičkog nasilja završi, onda se nastavlja ovo elektroničko nasilje. Oni to stavljaju na web s naslovima koji su privlačni, drugi ih komentiraju i poručuju im 'vidi budalu, kako je pao, kako se nije znao ponašati...'. Koliko god puta osoba pogleda taj video, ona doživljava nasilje. Problem je upravo to što se to nasilje multiplicira. Elektroničko nasilje velik je problem, čak do 75 posto djece mu je izloženo, najmanje je zapravo njih izloženo ovom fizičkom nasilju", rekla je prof. dr. sc. Vesna Bilić, stručnjakinja za vršnjačko nasilje. Više o tome možete pročitati OVDJE.