Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provjera i kontrola

SOHV: Potvrđena upozorenja Stožera o lažnim prebivalištima u Vukovaru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Stožera za obranu hrvatskog Vukovara (SOHV) istaknuli su da se provjerom i kontrolom prebivališta utvrdilo ono na što su u Stožeru svo vrijeme upozoravali, a to je masovna pojava prijave lažnih prebivališa na području Vukovara pripadnika srpske manjine, rečeno je u utorak na konferenciji za novinare Stožera u Vukovaru.

Predstavnici Stožera istaknuli su kako pozdravljaju volju nadležnih državnih institucija u pokušaju uvođenja reda u Republici Hrvatskoj i poštivanju Zakona.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Predstavili 12 strateških ciljeva Vukovarski Stožer poručio vlasti: Ne izazivajte oluju od povjetarca Slika nije dostupna Saslušanja u policiji Stožer pred policijom prosvjedovao zbog obavijesnih razgovora, blokirali i promet

Nadaju se da će nakon izvršene kontrole prebivališnih adresa uslijediti i prilagodba popisu birači to već do datuma skorašnjih izvanrednih parlamentarnih izbora, 11. rujna.

"Oni koji su se prvi javno oglasili i osudili ovu akciju jedini su kojima to ne odgovara", ističu iz Stožera.

Dodaju kako su 'dokazanu manipulaciju lažnih prebivališta' srpske manjine, izvedenu prema 'jedinstvenom načinu i metodologiji popisa stanovništva u cijelom svijetu', predočavali bivšem predsjedniku Ivi Josipoviću, bivšem premijeru Zoranu Milanoviću, ali i svim bivšim saborskim zastupnicima, pa tako i bivšem ministru unutranjih poslova Ranku Ostojiću.

Iz Stožera također navode kako su od Državnog ureda za statistiku, a nakon upita o kontrolnom popisu stanovništva iz 2011. godine, dobili odgovor da isti nije proveden na području Vukovarsko-srijemske županije.

"Na naš upit kako je moguće da se na popisu stanovništva nalaze osobe koje su u trenutku popisa bile na izdržavanju višegodišnje zatvorske kazne za počinjene ratne zločine u slučaju Ovčara, ili pak nedostupne hrvatskom pravosuđu, nismo dobivali odgovore", rekli su predstavnici Stožera.

Iz Stožera za obranu hrvatskog Vukovara ranije danas je priopćeno kako se ćirilične ploče na državnim institucijama u Vukovaru ne bi mogle primijeniti i kada bi u Vukovaru bilo više od pola stanovništva srpske nacionalnosti - i to zbog članka 8 Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina.

Naglašavaju da već tri godine upozoravaju na članak 8 Ustavnoga zakona. Dodaju kako podržavaju rješavanje prebivališnih manipulacija, no smatraju da ni evidencija prebivališta ni popis stanovništva nisu ni uzrok ni rješenje problema ćiriličnih ploča u Vukovaru.

"Oni su samo još jedan dokaz koliko su dosadašnji politički vođe srpske nacionalne manjine, Stanimirović, Pupovac i drugi spremni varati i manipulirati kako bi stvorili kaos u Vukovaru. Poražavajuće je da su dosadašnje vlade sudjelovale u tome", stoji u priopćenju Stožera.

Zaključuju da je važnije od bilo kojeg pisma "mir i prosperitet grada Vukovara. Stožer sve ove godine to govori, najviše smo energije potrošili boreći se protiv kaosa koji su nametale vlasti, potpomognuti većinom medijima. Vrijeme je da zavlada zakonje i mir", zaključili su iz SOHV-a. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene