Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Velika sječa kadra u HZZO-u. Četvero pomoćnika direktora Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje smijenjeno je sa svojih funkcija.


Dugogodišnja USKOK-ova obrada zbog financijskih malverzacija u HZZO-u protiv bivšeg ravnatelja institucije koja na godinu okrene 18 milijardi kuna, gotova je. Sve smijenjene službenike postavio je bivši direktor Većeslav Bergman kojega već dvije godine istražuje USKOK zbog javne nabave informatičkih usluga za zavod. Neslužbeno doznajemo kako su USKOK-ove izvidne radnje okončane, a sadašnji direktor HZZO-a Tihomir Strizrep, kao i sam Bergman, dematiraju navode da su smjene povezane sa završetkom USKOK-ove obrade.

Vezani članci Tatjana Bobnar Ministrica unutarnjih poslova Slovenije podnosi ostavku, premijer nakon jednog razgovora potvrdio da više nema njegovo povjerenje Slika nije dostupna HZZO: Danas smjena ravnatelja

>> USKOK: Već dulje istražujemo Većeslava Bergmana

'Jedini razlog za promjene koje su se dogodile je činjenica da očekujem da će novi pomoćnici na bolji način odgovoriti izazovima i mojim očekivanjima', rekao je Strizrep. Podsjetimo, afera informatizacija tresla je HZZO punih mjesec dana u ljeto 2007. godine. Bergman se sumnjiči se da je kroz namještanje poslova u javnoj nabavi, spremio desetke milijuna kuna u svoj džep. U siječnju ove godine, Bergman je odstupio s dužnosti direktora, a USKOK je tada počeo i provjeru imovine bivšeg direktora. A ceh će, čini se, morati platiti i pomoćnici, no samo funkcijama, kako neslužbeno doznajemo, ostat će raditi u zavodu, u okviru drugih poslova.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju