Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nepravomoćno

Službenica godinama nije dolazila na posao u ministarstvo, a uredno joj isplaćivali plaću: Sud joj naredio da vrati novac

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Nekadašnja visokopozicionirana državna službenica tri godine nije dolazila na posao u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture, jer je tvrdila da je žrtva mobinga. U to vrijeme normalno je primala plaću i dobila oko 60.000 eura.

Bivša službenica izgubila je sudski spor za mobing i Ministarstvo sada od nje traži da vrati plaće koje su joj u tom periodu isplaćene.

Ovaj komplicirani slučaj počeo je još 13. siječnja 2014. godine, a cijela afera protegnula se do sada, piše N1.

Zaposlenica Ministarstva u siječnju 2014. prestala je dolaziti na posao pravdajući taj svoj potez mobingom. Podnijela je i tužbu, a za vrijeme trajanja procesa nije dolazila na posao, no dobivala je plaću. Sud nije utvrdio da je mobingirana, i otkaz je dobila u veljači 2017., a do tad je već primila oko 60.000 eura plaće.

Pročitajte i ovo Screenshot Neobično ponašanje VIDEO "Zamijenio sam strane": Biden lutao po pozornici, ni kralju nije bilo jasno što se događa

Ministarstvo ju je prvo 2019. mirnim putem tražilo da vrati novac, no kako na to nije pristala, tužili su je te je sud u nepravomoćnoj presudi naložio da vrati Minstarstvu gotovo 60.000 eura.

Ako presuda postane pravomoćna, osim 60.000 eura, Ministarstvu će morati platiti i 9500 eura sudskih troškova.

Na presudu se žalila Županijskom sudu u Rijeci čija odluka se sad čeka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene