Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Slovenska policija koja je protekla četiri dana u pojačanom sastavu boravila na "spornom teritoriju" kod Hotize i Svetog Martina u četvrtak popodne se povukla jer su pripremni radovi na nasipu zaustavljeni, a i predstavnici Hrvatskih voda koji su na radilište trebali doći iz Zagreba otkazali su dolazak.


- Pripadnici specijalne policijske postrojbe policijske uprave Murska Sobota počeli su se povlačiti nakon prekida radova, a da ih u Hotizi više nema potvrdio je i predstavnik policijske uprave Jožef Prša, javila je slovenska agencija.

Vezani članci Janez Janša Dodik: ''Impresivna je politička galama oko mirnog razlaza''. Vučić tvrdi da taj papir nije vidio i da ne zna za tu inicijativu Slovenija postrožila prelazak granice - 1 Slovenija ublažava mjere za neka putovanja, ministar spomenuo i Hrvatsku

Slovenski mediji danas navode da su radnici hrvatske tvrtke iz
Varaždina na nasipu na Muri radili do nešto prije 9 sati, ali da im je očito iz Zagreba poručeno da se radovi zaustave.

- Prema neslužbenim podacima spor bi se ipak, kako je jučer najavio hrvatski premijer Sanader, počeo rješavati pomoću stručnjaka na višoj razini, prenijela je Slovenska tiskovna agencija.

STA prenosi i izjave predstavnika hrvatske policije iz međimurske policijske uprave da zajednički granični prijelaz na tom području
djeluje normalno, da je sigurnosni položaj dobar i da nema nikakvih incidenata.

- Mi cijelo vrijeme naglašavamo da graničnu crtu štiti policija s
uobičajenim brojčanim sastavom i da kod nas nije bila angažirana nikakva intervencijska skupina, rekao je glasnogovornik Krunoslav Basarić, a prenijela Slovenska tiskovna agencija.